Emergència climàtica

Catalunya, en alerta per alt risc d’incendi aquest divendres i dissabte

  • El Meteocat adverteix d’un episodi de forts vents que assoliran ratxes de fins a 90 km/h

Catalunya, en alerta per alt risc d’incendi aquest divendres i dissabte

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya està aquest divendres i dissabte en alerta per alt risc d’incendi forestal, segons ha informat el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat. Aquest episodi es produeix arran de la previsió de forts vents de component nord i oest. En un primer moment, hi haurà vents de ponent i mestral a la meitat sud de Catalunya, i després, tramuntana a l’Empordà. El vent ressecarà l’ambient i provocarà una baixada generalitzada de la humitat relativa.

Així, les comarques on el risc d’incendi és més elevat són l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Alt Empordà, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Notícies relacionades

Hi ha perill d’afectació parcial a l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, les Garrigues, el Moianès, la Segarra, el Segrià, el Tarragonès, l’Urgell i el Vallès Occidental.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els vents podran superar els 70 km/h i localment poden assolir els 90 km/h, especialment durant la tarda de divendres, en què arribaran al punt àlgid. L’episodi durarà fins dissabte al matí, quan els vents tendiran a afluixar i quedaran restringits al Pirineu i al terç sud del territori català.