Rècord de participació

Proves de nivell C2 de català 2022: aquí pots consultar els teus resultats

  • Inquietud entre el professorat per l’exigència del C2 de català per fer classes

Proves de nivell C2 de català 2022: aquí pots consultar els teus resultats
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 30 d’abril, 6.900 persones es van examinar per obtenir el nivell C2 de català –el més alt–, i així es va batre un rècord de participants en aquest examen oficial que convoca el Departament de Cultura de la Generalitat. El número d’inscrits va augmentar un 192% respecte a l’anterior convocatòria del 2021, quan s’hi van presentar 2.363 persones.

Notícies relacionades

Aquest increment es va deure a la nova exigència del Departament d’Educació: a partir del 2024, serà obligatori comptar amb el títol oficialdel C2 de català per exercir com a docent en qualsevol centre públic de Catalunya. Fins ara, només era necessari tenir acreditat el nivell C1, que els estudiants adquireixen automàticament quan es graduen d’ESO o Batxillerat.

Mig any després, els resultats d’aquestes proves es publicaran, per fi, aquest dilluns 31 d’octubre. A continuació t’expliquem com pots consultar si finalment has obtingut el nivell C2 de català en la convocatòria 2022. Existeixen diverses maneres de fer-ho:

  • Una opció és entrar al portal web ‘Tràmits gencat’, i fer clic on posa ‘Consulta l’estat de les teves gestions’. D’aquesta manera podràs veure l’informe detallat de les puntuacions obtingudes en cada exercici.

  • Una altra manera és anar al tauló electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, on es publiquen les llistes oficials.

  • Així mateix, és possible consultar els resultats per telèfon trucant al 012, el telèfon gratuït d’informació de la Generalitat de Catalunya

  • Finalment, els examinats també poden anarpresencialment als punts d’informació de les localitats d’examen. Pots veure la llista de punts d’informació fent clic aquí.