Admissió a tràmit

El TC també revisarà la llei que esquiva el 25% de castellà a les aules pels dubtes del TSJC

  • Està previst que el ple admeti a tràmit aquest dimecres la qüestió d’inconstitucionalitat del tribunal català

  • L’alt tribunal també revisarà les interlocutòries del Suprem que van confirmar la inelegibilitat de Junqueras després de la seva condemna

El TC també revisarà la llei que esquiva el 25% de castellà a les aules pels dubtes del TSJC
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple del Tribunal Constitucional (TC) té previst admetre a tràmit aquest dimecres la qüestió d’inconstitucionalitat que va elevar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació amb la llei del Parlament amb què es pretén esquivar la sentència que va fixar l’obligatorietat del 25% de castellà a les aules catalanes.

Fonts de l’alt tribunal van assenyalar a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA que en la seva pròxima reunió acordaran donar tràmit a la qüestió plantejada pel TSJC per comprovar si el decret llei de la Generalitat que fixa els criteris aplicables a l’elaboració i validació dels projectes lingüístics dels centres educatius dels catalans és constitucional. El TSJC va elevar també al Constitucional la llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari, aprovat pel Parlament el 9 de juny.

La qüestió d’inconstitucionalitat se suma als recursos presentats per 50 diputats del PP i de Ciutadans contra la norma. Tots dos van ser admesos a tràmit en el ple del mes de setembre, per la qual cosa la norma qüestionada serà revisada a través de dues resolucions. El Constitucional sol resoldre primer les impugnacions que plantegen més inconstitucionalitats, de tal forma que al resoldre’s aquestes també s’estiguin resolent les altres.

Resolucions de la JEC

Notícies relacionades

D’altra banda, el ple també té previst admetre a tràmit aquest dimecres dos recursos del president d’ERC, Oriol Junqueras, que encara estaven pendents. Tots dos es dirigeixen contra resolucions de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem que van avalar les decisions de la Junta Electoral Central que van declarar la seva inelegibilitat sobrevinguda per rebre l’acta d’eurodiputat, després d’haver sigut condemnat pel procés.

El Constitucional ja ha resolt tots els recursos relatius a la sentència dictada per la sala penal de l’alt tribunal en relació amb l’ocorregut a Catalunya la tardor del 2017, quan es va celebrar l’1-O.