Rànquing actualitzat

Catalunya continua sent dels Antonio, María i García, segons l’últim informe de l’Idescat

¿Quantes persones tenen el teu mateix nom i cognom? Comprova-ho amb el nou cercador de l’INE

Els noms tradicionals superen els més posats dels últims anys, i segueixen sent els més comuns de Catalunya segons l’Idescat

Catalunya continua sent dels Antonio, María i García, segons l’últim informe de l’Idescat

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Júlia i Marc van ser els noms més posats a Catalunya el 2021 i per cinquè any consecutiu. Emma i Leo, Lucía i Nil, en són d’altres que copen les llistes dels nounats. No obstant, no són els més comuns entre la societat. Els més tradicionals continuen sent majoria, segons l’últim estudi de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat. Per tradicionals ens referim a María del Carmen i Francisco. Però n’hi ha molts més. De fet, en el rànquing imperen les versions castellanes. Respecte als cognoms, Garcia és intractable.

Els noms propis més freqüents a Catalunya són Antonio i Maria/María, amb 92.167 i 91.172 persones, respectivament. Completa el podi José, que no Josep, amb 87.434 ciutadans que es diuen així. Després, ja hi ha terra pel mig: hi ha 76.805 Montserrats i 72.541 Jordis.

La llei del Registre Civil s’ha adaptat als nous temps, però inclou restriccions significatives. En aquest sentit, aquests són els noms propis que Espanya prohibeix posar als nounats.

Notícies relacionades

Si es creuen les estadístiques dels noms més posats en l’actualitat amb els més típics, Marc ocupa el vuitè lloc en el rànquing masculí i Júlia baixa fins a la posició 20 entre les dones. Al davant hi té Josefa, María Dolores o el seu simplificat Dolores, i Francisca, entre d’altres. Aquests són els noms més freqüents a Catalunya, segons l’Idescat.

https://www.idescat.cat/noms/&lang=esEls cognoms més repetits

L’Idescat ha publicat una altra llista: la dels cognoms més repetits. Els primers de la llista són, una vegada més, García, Martínez, López, Sánchez i Rodríguez. En aquest sentit, l’Institut Nacional d’Estadística (INE) va crear un cercador que permet saber amb quantes persones comparteixes el nom. I per a més senyals, també el cognom i la mitjana d’edat dels teus homònims de tot Espanya. T’avisem: és un passatemps molt addictiu.