Sanitat

L’Oliver, el nen amb càncer traslladat a Sant Joan de Déu des de Mèxic, serà operat aquest divendres

El nen se sotmetrà a una altra intervenció la setmana que ve per extirpar-li el tumor, «molt agressiu»

L’Oliver, el nen amb càncer traslladat a Sant Joan de Déu des de Mèxic, serà operat aquest divendres
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oliver, el nen de dos anys i mig que té un tumor cerebral i que va arribar aquest dimecres a Barcelona des de Cancún (Mèxic) per ser operat per un equip mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, serà sotmès aquest divendres, dia 28 d’octubre, a una primera intervenció per implantar-li una vàlvula de derivació ventriculoperitoneal per tractar la hidrocefàlia amb què poder controlar la hipertensió intracranial.

Notícies relacionades

Així ho ha informat el centre sanitari en un comunicat en el qual destaca que es preveu una segona intervenció, una vegada el pacient estigui preparat per fer-li front, «previsiblement a finals de la setmana vinent», en la qual se li extirparà «parcialment o totalment el tumor molt agressiu de tronc cerebral que presenta». «Posteriorment, s’analitzarà el tumor per poder dissenyar el tractament oncològic més adequat», ha destacat Sant Joan de Déu.

El nen està sent tractat amb corticoides, rehidratació i nutrició «per reduir l’extrema fragilitat que presentava en el moment de l’ingrés», informa el centre.