Més de 850.000 euros

Sant Boi remodela dues de les seves places per crear àrees de jocs infantils inclusives

Els espais lúdics s’adaptaran a infants amb discapacitat visual, amb autisme o amb cadira de rodes.

S’han elaborat amb la participació de nens i nenes de la ciutat que han pogut expressar els seus punts de vista

Sant Boi remodela dues de les seves places per crear àrees de jocs infantils inclusives

ayuntamiento de Sant Boi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Boi (Baix Llobregat) ha començat les obres de remodelació de la plaça de Mercè Rodoreda, al barri de Marianao, i de la plaça de León, Quintero i Quiroga, a Camps Blancs. Totes dues es transformaran per acollir àrees de jocs inclusives que, segons el consistori, «facilitaran la diversió i la convivència d’infants» amb diferents tipus de capacitats i condicions de mobilitat. D’aquesta manera, els espais lúdics s’adaptaran a nens i nenes amb discapacitat visual, amb autisme o amb cadira de rodes.

Els projectes per renovar les àrees de joc amb criteris inclusius s’han elaborat amb la participació de nens i nenes de la ciutat que han pogut expressar els seus desitjos i punts de vista.

Procés participatiu

A la plaça de Mercè Rodoreda, mitjançant la tasca del Consell d’Infància de Sant Boi, es van rebre més de 850 propostes dibuixades. A l’espai, finalment s’actuarà a una meitat de la superfície (4.600 m2) per posar un conjunt de jocs inclusius a l’espai de parc i passeig. Els elements de joc actuals es ressituaran i se’n crearan de nous. A més, les obres s’aprofitaran per incrementar la presència d’arbratge i d’espais verds i enjardinats a la plaça. També s’adaptarà tot l’entorn al pas de cadires de rodes i s’afegirà a la part central una àrea de terrasses accessibles amb tobogans per a nens i nenes de diferents edats.

En el cas de la plaça de León, Quintero i Quiroga, l’actuació es va dissenyar amb un grup més reduït de noies i nois d’escoles i entitats del barri. En aquest espai es crearà una àrea infantil amb jocs per a nens i nenes de diferents edats, i es configurarà un espai més accessible amb una dotzena de jocs inclusius (inclòs un joc de sorra i aigua). A més, es posarà un paviment tou, es plantarà nou arbratge, s’incrementarà la superfície enjardinada i se substituiran les escales actuals per rampes amb pendent suau, per crear recorreguts accessibles.

Notícies relacionades

Amb un pressupost conjunt de més de 850.000 euros, les dues actuacions formen part del procés de transformació de l’espai públic de la ciutat amb criteris de sostenibilitat i del pla de millora de les àrees de jocs infantils iniciat fa sis anys. Des d’aleshores, s’han invertit més de 2,5 milions d’euros en la remodelació de 18 places o espais verds amb àrees de jocs.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi en EL PERIÓDICO Sant Boi

Temes:

Sant Boi