Crisi climàtica

Cercador | Comprova si el teu municipi és un dels afectats per l’alerta per sequera a Catalunya

La Generalitat ha anunciat que, a finals d’aquesta setmana, 301 municipis de 21 comarques patiran limitacions en l’ús de l’aigua

Cercador | Comprova si el teu municipi és un dels afectats per l’alerta per sequera a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha anunciat que a finals d’aquesta setmana 301 municipis de 21 comarques entraran en estat d’alerta com a conseqüència de lasituació desequera que afecta el territori.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha declarat aquest dimecres l’alerta hidrològica a l’aqüífer de Fluvià de la Muga elevant les àrees en situació límit: Carme-Capellades, el naixement del Ter, el Llobregat Mitjà, Anoia-Gaià, Empordà, la Serralada Transversal, Banyoles i Prades-Llaberia. Els aqüífers Ter Llobregat, Darnius-Boadella, Riudecanyes i el Consorci d’Aigües de Tarragona continuen en prealerta.

Notícies relacionades

La situació és «preocupant», segons ha confirmat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. L’alerta per sequera comporta una sèrie de limitacions per a la utilització de l’aigua, com la reducció del consum per a reg agrícola (25%), usos ramaders (10%), usos industrials (5%), usos recreatius amb reg (30%) i altres usos recreatius (5%).

Aquesta és la llista dels municipis catalans afectats per l’alerta: