Polèmica

Els residents del col·legi major Elías Ahúja demanen disculpes: «Ens comprometem a canviar la nostra conducta»

Destaquen els valors i educació del centre i asseguren que «va ser una broma de mal gust que se’n va anar de les mans»

Els residents del col·legi major Elías Ahúja demanen disculpes: «Ens comprometem a canviar la nostra conducta»
1
Es llegeix en minuts

Els residents delcol·legi major Elías Ahúja de Madrid han demanat disculpes pels crits masclistes que van proferir a les joves del col·legi Santa Mónica, situat davant, i s’han compromès a «canviar» la seva conducta.

«El que va passar no representa els valors i l’educació que s’imparteix al nostre centre, que sempre ha sigut exemplar, aconseguint el millor per a tots els que vivim i han viscut l’etapa universitària en aquest col·legi major», han expressat els residents en una missiva dirigida a les estudiants del col·legi major femení i difosa per l’Orde de Sant Agustí, que gestiona el centre masculí.

Notícies relacionades

Així mateix, han assenyalat que el que va passar va ser «una broma de mal gust» que «se’n va anar de les mans». «Som conscients que no n’hi ha prou només amb el penediment, però sí que creiem que és el primer pas que hem de fer», han remarcat, mentre han puntualitzat que «no tots els col·legials van participar-hi» i que els que ho van fer «estan penedits».

Les joves increpades els han agraït també «les mostres de suport i haver volgut manifestar la realitat sobre la relació» entre els col·legis. «No volem espatllar l’amistat i confiança que tenim des de fa tants anys», han assegurat també a la carta, en què a més han manifestat el seu penediment a la direcció i els treballadors del col·legi major femení.