Sentència a Barcelona

Dos anys de presó per tenir relacions amb una menor que oferia la seva virginitat a internet

  • L’home, que no ingressarà a la presó, va quedar amb la nena, de 14 anys, la va portar a un hotel i li va pagar 200 euros

Dos anys de presó per tenir relacions amb una menor que oferia la seva virginitat a internet
2
Es llegeix en minuts

Un home de 50 anys ha sigut condemnat dimecres per l’Audiència de Barcelona a dos anys de presó per haver tingut relacions sexuals amb una nena de 14 anys que oferia la seva virginitat a internet. Al setembre del 2019, la nena va publicar un anunci al portal Milanuncios dient que «era verge» i demanava 1.000 euros per tenir relacions. L’acusat li va escriure dues hores després i va quedar amb ella a l’estació de Sants. Allà, segons la sentència, ella li va dir que tenia 16 anys i, creient-s’ho, ell li va proposar anar a un hotel en el qual van mantenir relacions sexuals i ell li va donar 200 euros.

El tribunal ha dictat sentència de conformitat després d’un acord entre la fiscalia i la defensa de l’acusat amb el beneplàcit de l’acusació particular i ha condemnat John Jairo Z. Z. a dos anys de presó, amb suspensió de la pena condicionada a no delinquir en tres anys.

La fiscalia i l’acusació particular, exercida per la família de la noia, han rebaixat la seva petició de pena i l’han deixat en dos anys per un delicte de corrupció de menors si es reconeixia com a autor dels fets i es comprometia a pagar 6.000 euros d’indemnització a la noia. Així, la sentència també condemna l’acusat a una indemnització en concepte de responsabilitat civil de 6.000 euros, a la prohibició de comunicar-se i acostar-se a víctima per un període de quatre anys, a dos anys de llibertat vigilada i a assumir les despeses del judici.

Els fets provats de la sentència recullen que John Jairo va contestar l’anunci de la jove publicat el setembre del 2019, en el qual oferia la seva virginitat a canvi de 1.000 euros, tot i que ell creia que la jove tenia 16 anys quan es va consumar la relació sexual.

El processat va contactar amb la menor a través del seu mòbil i es van citar a la sortida del metro de l’Estació de Sants de Barcelona el 28 de setembre, des d’on John Jairo Z. Z. la va conduir a un aparthotel pròxim on va mantenir sexe amb ella.

Notícies relacionades

Quan van acabar l’acte sexual, John Jairo va entregar a la jove 200 euros en metàl·lic i, al novembre, n’hi va donar 200 més en una trobada a la plaça Catalunya de Barcelona.

Segons queda recollit en la sentència, la víctima pateix com a conseqüència dels fets una alteració emocional, simptomatologia posttraumàtica, malestar, alteracions negatives, sentiment de culpa, alteracions del son i de la gana.