Investigació en marxa

L’avi que n’ha matat a cops un altre a Barcelona pateix demència

  • Els fets han passat a la residència Los Olivos del districte d’Horta i el jutjat ha decretat el secret de sumari per a un cas que el centre qualifica de «tràgic» i «imprevisible»

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen un homicidi a la residència Los Olivos, al districte d’Horta de Barcelona. Els fets han passat cap a les 00.30 hores d’aquesta matinada. El jutjat que instrueix la causa ha decretat secretes unes actuacions que compten amb un detingut. 

Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, un avi resident en aquest geriàtric va atacar a la nit la víctima, també interna al mateix centre, amb un pot d’espuma d’afaitar. L’agressor pateix un deteriorament cognitiu provocat per la seva demència. Es tracta d’un home de 89 anys, onze anys més gran que la seva víctima, de 78 anys. Malgrat la seva avançada edat, els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la policia catalana, després d’inspeccionar l’escena del crim i interrogar treballadors del geriàtric, van procedir a arrestar-lo. 

La residència de Los Olivos ha declinat fer declaracions respecte a això però sí que ha imprès un comunicat que ha entregat en mà a alguns dels periodistes desplaçats per cobrir el succés. En aquest comunicat, tant la direcció com els treballadors, demanen respecte per a les famílies de víctima i agressor. 

Notícies relacionades

Afegeixen que el centre compleix amb tots els protocols previstos i remarquen la seva predisposició a col·laborar amb les autoritats judicials i policials en l’esclariment d’un «tràgic» esdeveniment que qualifiquen d’«imprevisible». 

Veïns atònits

«Ens n’hem assabentat per la televisió», explicava una veïna que resideix just al costat del geriàtric i que aquest matí ha sorprès la presència de càmeres de televisió al descórrer la cortina de la seva finestra després d’aixecar-se. «He trucat a un veí i m’ha dit el que ha passat perquè ho han dit a la tele», repetia.