Agència Espanyola d’Alertes i Emergències Sanitàries (AEMPS)

Sanitat retira un lot d’Omeprazol Altan per impureses en el preparat

L’AEMPS detalla que es tracta del lot 22CO169, amb data caducitat el 31 de març del 2023, fabricats i comercialitzats per Altan Pharmaceuticals SA

Sanitat retira un lot d’Omeprazol Altan per impureses en el preparat
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Agència Espanyola d’Alertes i Emergències Sanitàries (AEMPS) ha ordenat la retirada del mercat d’un lot d’Omeprazol Altan 40 mil·ligrams –solució per a perfusions d’ús hospitalari per tractar l’acidesa estomacal– a causa de la detecció d’impureses en el preparat.

En un comunicat, l’AEMPS detalla aquest dimecres que es tracta del lot 22CO169, amb data caducitat el 31 de març del 2023, fabricats i comercialitzats per Altan Pharmaceuticals SA.

Davant la detecció de les impureses, l’Agència demana «la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes dels lots afectats i devolució al laboratori pels cursos habituals».

Altres fàrmacs retirats

A més, «per la detecció d’algunes unitats amb fuites en la base del flascó», també s’ha ordenat la retirada del lot 22275452 de la solució per a perfusió Fisiológico B.Braun 0,9%, un medicament utilitzat per a casos de deshidratació.

Notícies relacionades

L’Agència dependent del Ministeri de Sanitat ha decretat a més la retirada de dos lots del fàrmac antifúngic d’ús hospitalari Voriconazol Dr.Reddys 200 mil·ligrams pols per a solució per a perfusió EFG.

Es tracta dels lots 100006D, amb data caducitat del 31 de gener del 2024 i del 2100240B, amb caducitat el 31 de març del 2024. Tots dos han sigut tornats al distribuïdor Reddy Pharma Iberia S.A.U a causa d’«incompliment de les normes de correcta fabricació del fabricant Mefar Llac Sanayii A.S».