Pol d’investigació

Barcelona cristal·litza un nou pacte per potenciar el sector biomèdic

  • La ministra de Ciència avança l’enlairament d’aquesta nova iniciativa en un esdeveniment organitzat per EL PERIÓDICO

  • Morant també anuncia la creació d’una societat mercantil entre el Govern i les farmacèutiques per impulsar el desenvolupament de teràpies avançades

Barcelona cristal·litza un nou pacte per potenciar el sector biomèdic
1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

El Ministeri de Ciència, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra ultimen un nou pacte per potenciar el paper de Barcelona com un pol d’investigació biomèdica de referència. La iniciativa, anunciada aquest dijous per la ministra Diana Morant, neix per potenciar la col·laboració entre els centres d’investigació i les empreses biomèdiques de la ciutat. «Necessitem potenciar la col·laboració entre els diferents sectors implicats en el disseny d’eines innovadores, com el disseny de teràpies avançades o la medicina de precisió», ha explicat Morant durant un esdeveniment organitzat per EL PERIÓDICO sobre salut d’avantguarda al qual també ha assistit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Morant també ha anunciat la creació d’un nou procediment de col·laboració publicoprivada per impulsar el desenvolupament de teràpies avançades mitjançant la creació d’una societat mercantil. Així mateix, la ministra ha avançat el llançament d’una nova convocatòria 55 milions d’euros impulsada en col·laboració entre l’Institut de Salut Carles III i el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i d’Innovació (CDTI). Aquesta convocatòria, que es publicarà oficialment en els pròxims dies, serà la primera convocatòria conjunta entre aquestes dues institucions. 

Notícies relacionades

«Estem treballant per tancar el cercle virtuós entre la ciència i la indústria i així aconseguir que els avenços científics en l’àmbit de salut es puguin traslladar de manera més eficient a la societat», ha recalcat la ministra durant una entrevista amb el periodista Michele Catanzaro.

Durant la seva intervenció, la ministra ha emmarcat tots aquests projectes dins del pla estratègic sobre salut d’avantguarda (un dels onze projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica impulsats pel Govern d’Espanya). En els pròxims tres anys, el programa en salut té previst mobilitzar 900 milions d’euros als centres d’investigació públics i uns 600 milions d’euros addicionals al sector privat. La inversió total en projectes de salut d’avantguarda sumarà prop de 1.500 milions d’euros.

Temes:

Medicina +Salut