Nomena Jesús Vidal administrador apostòlic

El Papa accepta la renúncia del bisbe Reig Pla

Reig Pla, de 75 anys, va ser nomenat bisbe d’Alcalá de Henares el 7 de març del 2009 i va prendre possessió de la diòcesi el 25 d’abril d’aquell any

El Papa accepta la renúncia del bisbe Reig Pla
1
Es llegeix en minuts

El Papa ha acceptat la renúncia del bisbe d’Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, i ha nomenat administrador apostòlic d’aquesta diòcesi al fins ara bisbe auxiliar de Madrid, Jesús Vidal, segons ha informat la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) després de la comunicació de la nunciatura apostòlica.

Reig Pla, de 75 anys, va ser nomenat bisbe d’Alcalá de Henares el 7 de març del 2009 i va prendre possessió de la diòcesi el 25 d’abril d’aquell any. Va néixer el 7 de juliol de 1947 a Cocentaina (Alacant), diòcesi de València. Va cursar estudis eclesiàstics al seminari major de València, on va obtenir el batxillerat en Teologia el 1970. És llicenciat en Sagrada Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca (1973) i doctor en Teologia Moral per la Pontifícia Universitat Lateranense de Roma (1978). Va ser ordenat sacerdot a València el 8 de juliol de 1971.

El 22 de febrer de 1996 va ser nomenat bisbe de Sogorb-Castelló. Va rebre l’ordenació episcopal el 14 d’abril del mateix any. El 24 de setembre del 2005 es feia públic el seu nomenament com a bisbe de Cartagena, diòcesi de la qual va prendre possessió el 19 de novembre. En la Conferència Episcopal Espanyola és membre de la Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el nou administrador apostòlic, Vidal Chamorro va néixer el 6 de maig de 1974 a Madrid. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid, el 1997. Aquest mateix any va ingressar al seminari conciliar de La Inmaculada i San Dámaso, a Madrid. Va ser ordenat sacerdot el 8 de maig del 2004. El 2007 va obtenir la llicenciatura en Teologia, en l’especialitat de Teologia Moral, per la Universitat Eclesiàstica San Dámaso.

El 29 de desembre de 2017 es feia públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Madrid, assignant-li la seu titular d’Elepla, que tenia com a metropolitana Sevilla. Rep l’ordenació episcopal el 17 de febrer del 2018. En la Conferència Episcopal Espanyola és president de la Subcomissió Episcopal de Seminaris des del març del 2020.