Els bisbes espanyols defensen els cursos per 'curar' homosexuals

El secretari general de la Conferència Episcopal demana respecte per a les persones "que tenen una determinada orientació" i volen rebre "cures i acompanyament"

zentauroepp47640815 conferencia episcopal190405123138

zentauroepp47640815 conferencia episcopal190405123138 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

Si al secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) se li pregunta si creu que l’homosexualitat es pot curar, la seva resposta és “no”. No obstant, Luis Argüello acaba de realitzar una defensa dels polèmics cursos revelats per ‘Eldiario.es’ per ‘curar’ homosexuals impartits sota l’empara del Bisbat d’Alcalá de Henares (Madrid). Argüello ha assegurat que sobre l’homosexualitat els bisbes no són experts, sinó que són respectuosos amb la opinió de la comunitat mèdica. Tot seguit, ha deixat clar el seu recolzament als cursos. No amb paraules directes sinó més subtils. “Si algú que viu una determinada orientació vol tenir una cura, un acompanyament, doncs se li hauria de respectar aquesta diversitat. Si aquesta persona ho viu amb preocupació i malestar i vol tenir companyia està legitimada per fer-ho si ho tria lliurement i és major d’edat. I si és menor, amaparat pels seus tutors.”

Argüello ha criticat l’exercici periodístic d’investigació que ha tret a la llum l’existència dels cursos. Segons la seva opinió, s’ha manipulat la veritat i s’ha produït una desinformació intencionada que provoca odi.

Després d’expressar el seu recolzament al bisbe d’Alcalá, Juan Antonio Reig Plá, ha assegurat que la persona que imparteix els cursos és doctora en Biologia i té un màster en Família per l’Institut Joan Pau II.

No a l’eutanàsia

Notícies relacionades

Respecte a l’eutanàsia, d’actualitat després del cas d’un home imputat per haver ajudat a morir la seva dona amb esclerosi múltiple, el responsable de la CEE ha deixat clar que per als bisbes la mort “mai és la solució als conflictes”, parlant tant de l’eutanàsia com de l’avortament. Els bisbes són partidaris de lleis de recolzament tant a la maternitat com de les cures pal·liatives que reben els malalts.

Abusos a menors

Respecte als abusos a menors en el si de l’Església, la Conferència Episcopal ha anunciat la posada en marxa d’un decret, que abans de posar-se en marxa necessitarà el vistiplau del Vaticà. Una vegada sigui operatiu, serà públic i permetrà cursos per a tots aquells que hagin patit abusos (en el present o en el passat) puguin denunciar-los. Fins ara, la CEE no tenia jurisdicció per entrar en cada congregació o en cada escola religiosa per investigar les denúncies. A partir d’aquest decret, sí. Malgrat tot, Argüello ha destacat que les víctimes de pederàstia en mans de clergues són una minoria i que es produeixen acusacions falses (en un número petit) que minen la reputació del religiós imputat.