homofòbia

Així defensa el bisbat d'Alcalá els seus cursos per 'curar' l'homosexualitat: no renuncia a "acollir" els que ho demanen

La Comunitat investigarà el cas després de les denúncies interposades per Acrópoli i Podem

capture-20181231-121219

capture-20181231-121219

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El bisbat d’Alcalá de Henares ha provat d’explicar la polèmica originada amb els cursos sobre homosexualitat que imparteix un centre d’orientació vinculat a la institució. Segons 'eldiario.es', els seminaris del Centre d’Orientació Regina Familiae donen pautes per deixar de ser gai. Per la seva banda, la institució catòlica assegura que "no renuncia a acollir i acompanyar les persones que lliurement ho sol·liciten".

Tal com explica aquest mitjà, el bisbat "imparteix teràpies il·legals i clandestines per curar l’homosexualitat", segons ha pogut demostrar fent passar un dels seus periodistes per un jove que estima canviar la seva orientació sexual. Aquest tipus de sessions estan prohibides a la Comunitat de Madrid i els que les imparteixen poden enfrontar-se a multes de més de 45.000 euros, recalquen.

Sobre això, el bisbat que dirigeix Juan Antonio Rieg Pla al·ludeix que es tracta d’"ajuda i orientació" sol·licitada per persones i que "l’esmentat acompanyament integral, pastoral i espiritual en aquesta com en totes les matèries, sempre es fa –des de la fe i la raó, amb amor i veritat– en vista de la Paraula de Deú i del Magisteri de l’Església Catòlica.

En el comunicat, el bisbat d’Alcalá carrega durament contra aquesta informació, que qualifica de "difamació i ‘fake news’" que "més enllà de l’intent de fer mal, es tracta d’una operació per intentar provocar por i coartar la llibertat de l’Església".

Passat homofòbic

Fa només quatre mesos, durant l’última emissió de l’any d’'El día del señor' (l’espai catòlic de La 2 de TVE) Reig Pla va aprofitar la seva intervenció a la missa de la Sagrada Família d’una parròquia de San Fernando de Henares (Madrid) per tornar a fer un al·legat homofòbic, tornant a insistir en la "unió amorosa de l’home i la dona" com a única veritat "per la seva índole natural" a l’estar aquesta "orientada a la procreació i educació dels fills". "La raó és la següent: dos individus no diferenciats sexualment sumen les seves dues individualitats segons els seus desitjos. No obstant, en la diferència sexual hi ha una realitat indisponible més enllà dels desitjos individuals. La complementarietat sexual que dona origen a la socialitat com a riquesa de patrimoni de la humanitat i la procreació, que dona origen a la societat i l’enriqueix amb el do dels seus fills", va concloure.

En la pàgina web del bisbat hi ha una secció titulada 'Homosexualidad y Esperanza' en la qual es recull doctrina de l’Església, amb diversos paràgrafs d’escrits del Papa Francesc, i diferents textos sobre la qüestió de l’amor. "Si alguna persona vol formar-se sobre aquest tema o desitja lliurement un canvi o evolució, des del respecte a tots, informem dels següents textos i recursos", recull el Bisbat. 

Investigació de la Comunitat

Pedro Rollánha anunciat que la Comunitat de Madrid investigarà els cursos i aplicarà la sanció que correspongui.  En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el vicepresident regional ha desgranat que durant l’esmentada reunió la consellera de Polítiques Socials i Família, Lola Moreno, ha informat a l’Executiu que s’han interposat dues denúncies al llarg del matí, una d’Arcópoli  i una altra del diputat de Podem Eduardo Rubiño

Notícies relacionades

"Independentment que sigui una clínica particular o de qualsevol altra índole, lògicament el que es farà és efectuar una investigació i si com a resultat es determina que s’ha incorregut en algun tipus d’incompliment partint de la legislació LGTBI s’aplicarà la sanció", ha assenyalat, tot i que ha posat èmfasi en el fet que no ens hem d’avançar. 

Rollán ha insistit que s’investigarà, es verificarà i si es determina, no per part dels polítics, sinó per part dels tècnics si s’ha comès qualsevol tipus d’activitat que estigués al marge de la llei i en aquest cas, s’aplicarà la sanció. En cas de ser així, a més, segons ha dit, s’"incoarà expedient".