Aquesta matinada

Atracament mortal a Tortosa: la violència desproporcionada preocupa els Mossos

  • Els assaltants han matat una empleada i han ferit un home després de robar a l’establiment a la una de la matinada d’aquest dilluns

  • Els investigadors catalans creuen que es tractava d’un robatori que se’ls va escapar de les mans als lladres, però la força utilitzada obliga a plantejar altres escenaris

Atracament mortal a Tortosa: la violència desproporcionada preocupa els Mossos

ANNA FERRÀS / ACN

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’assalt a un bingo de Tortosa la matinada d’aquest dilluns ha acabat amb una treballadora morta i un client ferit. La principal hipòtesi que manegen els investigadors és que es tractava d’un simple atracament en el qual els atacants van perdre els nervis i van acabar obrint foc, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts policials. Però la violència feta servir pels tres individus ha sigut de tal envergadura que els investigadors no descarten altres hipòtesis.

No quadren les armes de foc i el dit fàcil de la banda amb el botí que pot significar un modest bingo de Tortosa, en el qual a més amb prou feines quedaven clients a aquella hora de la nit. Per això han de contemplar explicacions alternatives, tot i que fins al moment no tinguin cap indici que apunti a una altra direcció diferent del d’un atracament per al qual els criminals es van valer de mètodes desproporcionats.

Els fets s’han produït cap a la una de la matinada quan tres homes encaputxats han entrat al bingo situat a la plaça Corona d’Aragó de Tortosa amb la intenció d’atracar el local i emportar-se’n el botí. Alguna cosa no els ha sortit com esperaven, perquè han obert foc contra un client que era allà i contra una empleada abans de sortir fugint. Els Mossos d’Esquadra consideren probable que un quart home esperés els atracadors per escapar-se.

Les dues víctimes han sigut traslladades d’urgència a l’hospital, però si bé l’home està estable, la dona ha mort poc després d’ingressar.

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre s’ha fet càrrec de la investigació, que està sota secret d’actuacions, per aclarir les circumstàncies en les quals es va produir el succés i poder detenir els autors. La investigació inclourà la revisió de les càmeres de seguretat que hi ha al bingo.

Notícies relacionades

El Grupo Valisa, propietari del bingo de Tortosa, ha lamentat el tràgic succés i s’ha posat «a disposició tant de la policia com de l’Administració» per facilitar-los informació i col·laborar.

«Són moments molt difícils per a tothom; especialment per a la seva família (de la treballadora), a qui fem arribar el nostre més profund condol i suport en nom de tots nosaltres», ha assenyalat el CEO del Grupo Valisa, José Vall, que ha remarcat que mai abans l’empresa havia viscut una situació similar. Vall ha agraït les mostres de suport i la «professionalitat» dels cossos de seguretat.