El problema de la vivenda

La policia frustra l’okupació en massa de 22 pisos a Caldes de Malavella

  • L’ajuntament de la localitat planteja recollir firmes per impulsar una modificació de la legislació vigent

La policia frustra l’okupació en massa de 22 pisos a Caldes de Malavella

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Local de Caldes de Malavella (la Selva) i els Mossos d’Esquadra han frustrat l’ocupacióen bloc de 22 pisos situats en un mateix edifici del poble, al carrer Girona. Segons ha informat l’ajuntament, dijous passat 15 de setembre diversos veïns i la policia van alertar el consistori que una trentena de persones havien entrat en massa en aquest bloc. L’edifici, buit, és de propietat privada i alguns dels pisos es troben en mans de bancs. Tant els propietaris com les entitats bancàries han denunciat els fets, segons explica el consistori.

Després de negociar durant hores amb els okupes, l’alcalde Salvador Balliu, que es va desplaçar expressament al lloc, i la policia van aconseguir que marxessin voluntàriament.

L’alcalde assegura que situacions com aquesta «no es poden permetre» i reclama canvis legislatius «perquè no es vegin vulnerats els drets» dels propietaris. El consistori es planteja iniciar una recollida de firmes per proposar un canvi en la legislació sobre les okupacions de vivendes.

Notícies relacionades

«Ens trobem en una situació difícil. Les persones que ocupen pisos per necessitat són ateses i ajudades des de Serveis Socials, però ens trobem també amb okupes que actuen per motius il·legals i que provoquen molèsties als veïns, i això no ho podem permetre», ha remarcat l’alcalde. «Les lleis no ens emparen i és una situació que es repeteix a tots els municipis catalans. Si la llei no ajuda en aquestes situacions, haurem de proposar un canvi perquè no es vulnerin els drets de les persones a qui se’ls okupen vivendes», ha afegit Balliu.

Les okupacions són un problema habitual a Caldes, on la policia vigila per identificar les noves okupacions i actuar-hi amb rapidesa, dins de les seves competències. La setmana passada, sense anar més lluny, es va actuar en vivendes okupades «per raons delictives» en diverses urbanitzacions del municipi i es va tallar el subministrament a cinc cases que tenien la llum punxada.