Efectes de la sequera

Troballa arqueològica al pantà de Sau per la falta d’aigua

  • Un veí troba un capitell que es creu que va pertànyer a un monestir benedictí desaparegut

Troballa arqueològica al pantà de Sau per la falta d’aigua

Josep LAGO / AFP

1
Es llegeix en minuts

El descens en el nivell de les aigües al pantà de Sau, a la comarca barcelonina d’Osona, a causa de la sequera ha permès trobar un capitell romànic, probablement pertanyent al monestir benedictí de Sant Pere de Casserres. Fonts del cos dels Agents Rurals de la Generalitat han explicat aquest dissabte a Efe que la peça va ser trobada fora de l’aigua per un veí de la zona que caminava pel paratge.

El ciutadà va alertar de la troballa a l’adonar-se del probable interès arqueològic que comportava. Després de rebre l’avís, els Agents Rurals van inspeccionar el vestigi.

Notícies relacionades

Posteriorment, tècnics del Departament de Cultura van analitzar el capitell. Els especialistes de la Generalitat van concloure que possiblement procedia del monestir de Sant Pere de Casserres, situat a la vora del pantà, conegut per mantenir submergides les restes de l’església de Sant Romà de Sau. Les ruïnes del temple han quedat en gran part visibles en els últims mesos a causa del baix nivell d’aigua a l’embassament, a causa de la falta de pluja, que ha fet augmentar l’afluència de visitants.

Efectius de la conselleria i agents rurals van procedir a traslladar la peça a l’Ajuntament de Vilanova de Sau. El vestigi va quedar dipositat sota la custòdia del consistori, a l’espera que es decideixi la seva ubicació definitiva.

Temes:

Sequera