Accident

Un tren d’alta velocitat xoca amb un senglar i retarda gairebé cinc hores la seva arribada

  • El tren, de la ruta Barcelona-Madrid, va impactar contra l’animal després de sortir de l’estació de Lleida

Un tren d’alta velocitat xoca amb un senglar i retarda gairebé cinc hores la seva arribada
1
Es llegeix en minuts

Un tren d’alta velocitat de la companyia Ouigo que cobria la ruta Barcelona-Madrid va impactar ahir a la nit contra un senglar que havia envaït la via a la província de Lleida, cosa que va provocar que el comboi, que transportava uns 900 passatgers, arribés al seu destí amb una mica més de 4 hores i mitja de retard.

Fonts de la companyia Ouigo i del gestor ferroviari Adif han informat a Efe que l’impacte de l’animal es va produir després de la sortida de l’estació de Lleida, quan el comboi número 6810, format per una unitat múltiple de dos trens d’alta velocitat convencionals, circulava cap a la terminal de Saragossa-Delicias.

L’impacte del senglar, ha explicat Ouigo, va fer malbé parcialment el fre del tren, cosa que va obligar en primera instància a paralitzar-lo i, posteriorment, a remolcar-lo fins a Saragossa. Una vegada a la capital aragonesa, els passatgers van fer transbord en un altre comboi que havia sortit des de Madrid per anar a recollir-los.

«El transbord de passatgers s’ha produït a l’estació de Saragossa, on les condicions de seguretat són màximes. Els viatgers han sigut atesos per la tripulació de cabina i els han ofert aigua i menjar», ha afirmat la companyia.

Retard de cinc hores

El tren va sortir de Barcelona-Sants a les 20:38 hores i tenia previst arribar a Madrid-Puerta de Atocha a les 23:15. El comboi va arribar finalment al seu destí sobre dos quarts de cinc de la matinada.

Notícies relacionades

La situació a l’interior del tren va ser narrada des del primer moment pels passatgers a les xarxes socials, en les quals van plasmar el seu enuig per l’incident però en les quals també van reflectir com bastants van optar per passejar entre els vagons ballant «el trenet» i la «conga».

Les esmentades fonts d’Ouigo han precisat que aquesta no és la primera vegada que l’impacte d’un animal obliga a aturar un tren d’alta velocitat i que, «en compliment de la política de compensació» de la companyia, «tots els viatgers afectats rebran el 100% del preu del bitllet».