Petit abocament

Els Mossos investiguen un robatori de gasoil en un oleoducte del Baix Llobregat

Els Mossos investiguen un robatori de gasoil en un oleoducte del Baix Llobregat

AYUNTAMIENTO DE CASTELLVÍ DE ROSANES

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra investiguen un sabotatge i robatori de gasoil en un oleoducte de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), que ha provocat un petit abocament, tot i que sense aparents danys per a la flora i la fauna de la zona.

Dilluns passat, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va rebre un avís que pel torrent dels Àngels, un afluent del riu Anoia, hi baixava «aigua verdosa amb olor de dissolvents o gasoil», just al costat del polígon de Castellví de Rosanes, han explicat fonts de l’organisme.

Tot i que en una primera inspecció els tècnics no van trobar l’origen de l’abocament, el mateix dilluns a la nit van detectar que procedia d’un oleoducte de gasoil amb querosè, que transcorre des de Tarragona fins al Prat de Llobregat i que gestiona l’empresa CLH. Els tècnics de la companyia ja estaven portant a terme tasques per retenir l’abocament, fent un dic de contenció al torrent dels Àngels per retenir l’abocament i posteriorment retirar el gasoil.

Ja reparada la fuga

Segons l’empresa CLH des de dilluns a la nit no hi ha vessament. «No han aparegut peixos morts ni s’ha vist cap afectació en la flora ni en la fauna. Ahir es va fer una nova inspecció i avui continuarem fent seguiment al Llobregat i a l’Anoia per confirmar que no s’ha produït cap afectació», han afegit fonts de l’empresa.

Notícies relacionades

La causa de l’abocament, han assenyalat des de l’ACA, ve provocada per un tercer, és a dir, no es deu a cap fuita ni a un mal funcionament de la infraestructura, i respon a un robatori directe de l’oleoducte.

L’ACA ha portat a terme aquest matí una nova inspecció al medi, on es detecta encara una lleugera presència de restes de l’abocament al riu Anoia al seu pas per Martorell.

Temes:

Benzina