Testimonis

Fluïdesa el primer dia per a la retirada dels abonaments gratuïts de Rodalies

  • Tot i que Renfe recomana descarregar-se a través de l’‘app’ el passi ‘Recurrent’, prèviament reservat, molts usuaris han anat aquest matí a les estacions a recollir-lo en persona

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

La primera jornada per obtenir els abonaments gratuïts de Rodalies amb prou feines ha tingut impacte a les estacions catalanes, on la fluïdesa ha sigut la tònica habitual. Els principals interessats han sigut persones, que, majoritàriament, es desplacen a treballar a Barcelona des d’altres poblacions.

Pocs minuts després de les set del matí, ja corrien pels xats de WhatsApp dels grups d’usuaris de Rodalies les primeres imatges dels nous bons gratuïts que aquest dimecres sortien a la venda i que entraran en vigor l’1 de setembre. Acompanyats d’emoticones d’aplaudiments i de missatges d’incredulitat –els assumptes ferroviaris no acostumen a ser senzills i els usuaris ja hi estan avesats– els primers usuaris que han aconseguit el seu bitllet assenyalen que ha sigut més ràpid i àgil del que esperaven: «Aneu directament a la taquilla amb el DNI, no cal descarregar-se cap aplicació», compartia les 7.18 del matí una emocionada usuària. Solidaritat ‘renfera’.

Notícies relacionades

A Caldes d’Estrac (Maresme) i on sempre hi ha taquilla oberta, l’operari està despatxant bons durant tot el matí, però sense cues en cap moment. Tampoc a les dues màquines expenedores. «La gent se sorprèn al saber que a Rodalies hi podrà accedir a les sis zones amb el mateix abonament», relata. No obstant, cal especificar un destí habitual que no afecta la resta d’usos. L’Anna Maria, de 34 anys, l’ha demanat per a Barcelona, on treballa, però l’utilitzarà també per visitar familiars a Blanes. N’està «encantada, però amb por que els trens vagin plens a vessar en hores punta». Com molts viatgers, té previst treure la T-Casual d’1 zona al 50% per als desplaçaments interns a la capital catalana.

També cap al sud de Barcelona, a les estacions de l’R-2, la tranquil·litat és la nota dominant aquest matí. «M’he acostat al vigilant i ell de seguida m’ha ensenyat com fer l’operació a la màquina expenedora», explica, a l’estació de Sitges (Garraf), la Maria Antònia, una jubilada que acaba de ser àvia i a la qual l’abonament gratuït li anirà d’allò més bé per poder anar a fer de cangur quan la seva filla, que viu a Barcelona, la reclami. Per al Sergi, que estudia a la universitat a la capital catalana, els trajectes seran aquest curs, quan comenci el 12 de setembre, preferentment en tren. «Fins ara, sobretot per la impuntualitat de Rodalies, solia anar en un autobús que ens deixa a la Diagonal... Aquest any donaré una oportunitat al tren», assenyala.

Temes:

Rodalies