Meteorologia

Torna la calor: els termòmetres superaran els 35 graus en els pròxims dies

  • Les altes temperatures persistiran fins ben entrada la tardor

Torna la calor: els termòmetres superaran els 35 graus en els pròxims dies

Feed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’uns dies de temperatures fresques, s’aproxima una nova onada de calor a Espanya. L’Aemet ja ha confirmat que la calor tornarà aviat al territori peninsular, especialment en zones de l’interior. Serà aquest dijous 18 d’agost quan les temperatures començaran a pujar respecte a aquests dies passats, però el divendres 19 d’agost és el dia assenyalat com el que tornarà a repetir les temperatures de fa tot just dues setmanes, amb pics de fins a 37 graus.

Les temperatures començaran a pujar per l’oest, tot i que encara es farà de dia amb ambient fresc, amb temperatures mínimes entorn de 10 graus en àrees de l’altiplà nord, que aniran pujant i a primeres hores de la tarda ja rondaran els 24-27 graus. L’ambient més càlid aquest dijous estarà al sud-est; Múrcia arribarà als 35 graus de temperatura màxima, i a partir de divendres «tornarà a dominar el temps anticiclònic a la major part d’Espanya».


Notícies relacionades

Serà divendres quan es registraran ja temperatures pròpies d’aquesta època de l’any i se superaran els 35 graus a la vall del Guadalquivir, segons les previsions de l’Aemet.

Aquest estiu ha estat marcat per les altes temperatures que han sufocat tot el territori durant les tres onades de calor. Segons les estimacions de l’Aemet, la calor persistirà fins ben entrada la tardor, tot i que no amb temperatures tan extremes com les anteriors. Després de diverses morts associades a les altes temperatures, es torna a témer per la salut dels més vulnerables, com són els nens i les persones més grans. Tot i que els termòstats no ascendeixin fins a punts tan alts com hem vist, els especialistes continuen recomanant seguir les indicacions, com mantenir-se hidratat, per prevenir cops de calor durant la resta de l’estiu.