Investigada pel Sindic de Greuges

Dimiteix una regidora de Vilassar per la polèmica gimcana sexual per a menors

Dimiteix una regidora de Vilassar per la polèmica gimcana sexual per a menors

Imagen de Instagram

1
Es llegeix en minuts

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar (Barcelona), Montse Gual, ha renunciat voluntàriament al seu càrrec per «la controvèrsia generada» per la gimcana per a joves d’entre 12 i 30 anys amb continguts sexuals celebrada el 22 de juliol.

En un comunicat aquest dimecres, la regidoria de Joventut del consistori ha informat que «malgrat no ser informada i desconèixer les activitats concretes programades» durant la gimcana, Gual assumeix amb la seva renúncia la responsabilitat de no haver reclamat la informació de les activitats i, per tant, de no haver-la comunicat als participants ni a les famílies dels menors.

La renúncia es farà efectiva en el pròxim ple municipal de setembre i paral·lelament la regidora donarà resposta als requeriments del Síndic de Greuges –que va obrir una actuació d’ofici per estudiar la gimcana– i les altres institucions públiques que ho demanin.

Notícies relacionades

L’ajuntament reitera les al·legacions i disculpes ja exposades en un comunicat el 5 d’agost, assumint «les equivocacions de la gestió» de la gimcana del Juliol Jove, que ha generat malestar i incomoditat a les famílies.

La gimcana es va celebrar en el marc del Juliol Jove com a part de la dinamització de l’Espai Jove Can Jorba de la localitat i segons va informar el consistori en aquest comunicat, algunes de les proves es van enfocar a «tractar temes de salut i sexualitat» perquè en el Consell d’Adolescents els joves van manifestar que és un tema que els interessa.