D’ofici

El Síndic investiga la gimcana sexual per a nens de Vilassar de Mar

Els participants, d’entre 12 i 30 anys, havien de realitzar proves com col·locar un preservatiu amb la boca en un pal

El Síndic investiga la gimcana sexual per a nens de Vilassar de Mar

Imagen de Instagram

1
Es llegeix en minuts
EFE

 El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici per analitzar la gimcana dirigida a nens, adolescents i adults en la qual s’havien de dur a terme proves de contingut sexual, organitzada pel servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar (Barcelona).

La gimcana ha causat indignació en algunes famílies que desconeixien aquestes proves, destinades a joves d’entre 12 i 30 anys, en les quals van participar els seus fills, que van haver de col·locar un preservatiu amb la boca en un pal o en un plàtan, untar-lo amb mel i nata i llepar-lo.

La web del Síndic informa que ha tingut coneixement dels fets arran de la informació apareguda en mitjans de comunicació i de les queixes d’algunes famílies que s’han dirigit a la institució. També indica que alguns mitjans de comunicació han informat que el consistori ha difós imatges d’algunes nenes que van participar en l’activitat mentre realitzaven les proves; concretament, les ha penjat al compte d’Instagram del consistori sense l’autorització dels pares.

Comunicació al consistori

Per estudiar el tema en profunditat, el Síndic ha obert una actuació d’ofici i s’ha dirigit a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, ja que vol conèixer la valoració de l’administració municipal d’aquesta situació des del punt de vista de protecció de l’interès dels nens i adolescents que van participar en la gimcana.

Notícies relacionades

El Síndic ha preguntat també sobre les imatges de nens i adolescents mentre participaven en la gimcana i sobre la seva publicació sense consentiment dels tutors legals dels nens o dels propis adolescents, segons el cas.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar va difondre ahir un comunicat en el qual assegurava que la gimcana va ser dinamitzada per joves del curs de monitoratge d’oci, que eren responsables d’adaptar les activitats a cada franja d’edat, amb especial atenció als grups de nens més joves.