110 quilòmetres per hora a tota la via

Trànsit obre la porta a reduir la velocitat a l’AP-7 a 100 en deu trams

Trànsit obre la porta a reduir la velocitat a l’AP-7 a 100 en deu trams
1
Es llegeix en minuts

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha advocat per limitar la velocitat a 110 quilòmetres per hora a l’autopista AP-7 i que, en deu trams que sumen una extensió total de 70 quilòmetres, les reduccions «siguin encara més notables, fins a 100 si convé».

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimarts recollida per Europa Press, ha assegurat que també demanaran al Govern que estableixi un límit de velocitat inferior als 100 quilòmetres per hora a l’AP-7 «quan hi hagi congestions molt importants».

Ha remarcat que, si bé el nombre de víctimes mortals en aquesta autopista s’ha doblat des de la liberalització dels peatges, ha disminuït en un 6,5% en el conjunt de les carreteres catalanes: «Hi ha uns 1.100 accidents amb víctimes menys ara que abans de la liberalització dels peatges. Dit tot això, l’AP-7 ens preocupa i ens ocupa».

Sobre l’accidentalitat, va afirmar que el 40% de les víctimes mortals havien consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs, mentre que en els controls d’alcoholèmia fets al juny (gairebé 100.000) la xifra de positius va rondar el 5%.

«Repeteixo, quan la víctima és mortal és quan s’incrementa notablement la presència d’aquest tipus de substàncies», ha advertit, i ha remarcat que sobre el total d’accidents la principal causa són distraccions vinculades a l’ús del telèfon mòbil.

Notícies relacionades

En aquesta línia, va explicar que al setembre entraran en funcionament dues càmeres de prova a l’AP-7 per detectar l’ús del mòbil durant la conducció.

Preguntat per la retirada del camió accidentat aquest dilluns en aquesta mateixa via al seu pas per Fogars de la Selva (Girona), que va trigar més de deu hores i va provocar retencions durant tot el dia, ha remarcat que es va prioritzar atendre el conductor –que finalment va morir– i que la manera en què el vehicle va bolcar va requerir «actuacions complicades».