Alta velocitat

Renfe comença a instruir les 31 primeres dones saudites maquinistes de la història

Es tracta de la convocatòria amb més aspirants aprovades al teòric i més nombre d’universitàries

Renfe comença a instruir les 31 primeres dones saudites maquinistes de la història

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Les 31 dones saudites aspirants a maquinistes d’alta velocitat que han superat la primera fase formativa, de caràcter teòric, han començat a fer pràctiques en cabina per part de Renfe, per al seu tren Haramain a l’Aràbia Saudita.

En aquesta segona fase, que durarà entre cinc i sis mesos, les alumnes viatgen com a acompanyants de maquinistes titulars a bord de trens comercials i condueixen de manera efectiva amb la supervisió de formadors de Renfe, segons ha informat l’operador.

Està previst que comencin a conduir en solitari a mitjans de desembre, de manera que seran les primeres saudites a la història del país que exerceixin aquesta professió. Pertanyen a la novena promoció de maquinistes locals de Renfe en el marc del projecte Haramain, que ha registrat la proporció més gran d’aspirants que han superat la fase teòrica, atès que la van començar 34 dones.

La formació teòrica va començar el 13 de març: 483 hores en què es van impartir matèries com coneixements bàsics ferroviaris, normes de circulació i seguretat, riscos laborals, sistemes contraincendis i aspectes tècnics relatius al tren i a la infraestructura. La part pràctica tindrà 674 hores, per a un total de 1.157 hores formatives.

Notícies relacionades

De les 31 aspirants a maquinistes que han superat la primera fase, sis ja pertanyien a la plantilla de Renfe KSA (sucursal saudita de la companyia). La seva edat mitjana és de 26 anys i 7 de cada 10 tenen estudis universitaris, davant les 3 de cada 10 de la resta de promocions, totes masculines.

La convocatòria d’aquesta promoció va tenir una repercussió en la societat saudita enorme, fins al punt que s’hi van inscriure 28.000 dones, la meitat de les quals, aproximadament, van fer exàmens presencials. D’elles, 145 van ser seleccionades per a la fase següent, que consistia en una entrevista personal.