Operació Twins

Detinguts Míster Toledo i el seu bessó per estafar Amazon

  • Demanaven el reemborsament dels productes dient que eren defectuosos, però no els tornaven i els posaven a la venda en pàgines de compravenda

Detinguts Míster Toledo i el seu bessó per estafar Amazon
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carles I. G., de 25 anys i Míster Internacional Toledo, i el seu bessó Jorge han sigut detinguts –amb 23 persones més– com els caps d’una xarxa d’estafadors d’Amazon. Carlos i Jorge estan acusats de liderar la xarxa d’estafadors més gran en el comerç electrònic; van arribar a estafar mig milió d’euros.

Els serveis de seguretat d’Amazon van alertar la Policia Nacional de l’activitat delictiva de la xarxa el gener del 2021. En l’Operació Twins (‘bessons’ en anglès), que ha trigat més d’un any a donar fruits, la Policia Nacional informa que els estafadors demanaven el reemborsament dels productes dient que eren defectuosos, però no els tornaven i els posaven a la venda en pàgines de compravenda.

El grup liderat presumptament pels bessons va registrar prop de 500 perfils falsos per comprar productes electrònics com dispositius mòbils i ordinadors, per un import de més de 500.000 euros.

Notícies relacionades

Les normes de reemborsament d’Amazon solen ser bastant flexibles.

Una vegada els agents van aconseguir identificar tots els implicats, i gràcies a la contínua col·laboració amb el departament de seguretat d’Amazon, es va establir un dispositiu que va finalitzar el passat vuit de juny amb la detenció de 25 joves –d’entre 20 i 35 anys– i el registre de quatre domicilis.