Crisi del coronavirus

Els infectats amb grup sanguini 0 tenen menys risc d’ingressar a l’uci

  • Un estudi ha demostrat la relació existent entre la susceptibilitat de la infecció per covid-19 i els grups sanguinis

Els infectats amb grup sanguini 0 tenen menys risc d’ingressar a l’uci

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Els pacients de covid-19 amb grup sanguini 0 han tingut menor risc de complicacions i d’ingressar a l’uci per aquesta infecció, segons un estudi realitzat pel Grup d’Investigació en Cures i Salut de la Universitat de La Rioja (UR) entre 1.399 pacients hospitalitzats.

Aquest estudi, desenvolupat amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació IDI- Paz Madrid a l’inici de la pandèmia, entre l’1 de març i el 31 de maig de 2020, ha demostrat la relació existent entre la susceptibilitat de la infecció per covid-19 i els grups sanguinis.

Aquests 1.399 pacients, dels quals un 26,1% va ingressar a l’uci, estaven als hospitals catalans Moisès Broggi, Sagrat Cor, Parc Taulí i Granollers; als navarresos García Orcoyen de Estella i Complex Hospitalari de Navarra; als madrilenys Universitario de La Paz i Infanta Elionor; i a l’Universitari de Salamanca.

L’objectiu era conèixer la susceptibilitat a emmalaltir i ingressar a l’uci per covid-19 en funció del grup sanguini (A, B i 0), ha detallat aquest dilluns l’UR en una nota.

Ha precisat que es va observar un augment significatiu en la susceptibilitat de les pacients amb grups sanguinis A i B i una reducció en el grup 0 en els pacients hospitalitzats per covid-19 en comparació amb la població general de referència.

L’estudi conclou que les persones ingressades a l’hospital per covid-19 tenen més probabilitats de tenir sang del grup B i AB que del grup A en comparació amb la població general i una probabilitat estadísticament significativament menor que la seva sang sigui del grup 0 que del grup A.

Si es comparen les persones ingressades a l’uci per covid-19 amb la població general, aquesta tendència persisteix amb diferències estadísticament significatives.

Notícies relacionades

Els autors de l’estudi plantegen, com a implicacions pràctiques o clíniques, que entre els pacients del grup sanguini 0 hi ha menor susceptibilitat a la infecció per SARS-CoV-2, tant per als ingressats en planta d’hospitalització com per als que van requerir ingressar a l’uci.

Aquest estudi, publicat al ‘Journal of Clinical Medice’, ha sigut coordinat per l’investigador principal del Grup de Cures i Salut de la UR, Raúl Juárez-Vela; junt amb els professors del grau d’Infermeria Regina Ruiz De Viñaspre-Hernández i Iván Santaolalla-Arnedo.

Temes:

Coronavirus