Coronavirus

Coriza: així és un dels símptomes més freqüents en la covid

Un nou estudi científic confirma aquest nou efecte del virus

  • Aquests són els símptomes de centaure, la nova subvariant de la covid

  • ¿Què se sap de l’òmicron sigil·losa de la covid?

undefined1964017 barcelona 12 6 2004     alergias    estornudo       fotograf200316153816

undefined1964017 barcelona 12 6 2004 alergias estornudo fotograf200316153816 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

L’aparició de noves subvariants d’òmicron està obligant el món científic a continuar investigant molt de prop aquest virus i sobretot la seva simptomatologia associada. Com ha demostrat un recent estudi elaborat al Regne Unit, determinats símptomes de la covid han deixat de ser freqüents per donar pas a altres de nous.

La recerca en què han participat 17.500 individus positius en covid conclou que els símptomes més habituals inclouen des de mal de coll i cap a tos o secreció nasal. Entre aquests, es troba la coriza, un símptoma fins ara desconegut pel gran públic

¿En què consisteix la coriza?

La coriza, també coneguda com a rinitis aguda, és un trastorn que afecta la mucosa nasal i que produeix esternuts, picor, obstrucció, secrecions nasals i, en ocasions, falta d’olfacte. Aquests símptomes es presenten generalment durant dos o més dies consecutius i al llarg de més d’una hora la majoria dels dies.

Notícies relacionades

El tractament de la coriza es fa normalment amb medicaments que disminueixen la inflamació i irritació de la mucosa nasal, alleujant els símptomes, i és recomanat en la majoria de les vegades la utilització de medicaments que combaten la grip i l’al·lèrgia, com antial·lèrgics i antipirètics.

L’estudi del Regne Unit, elaborat per científics del King’s College de Londres, el sistema de salut del país (NHS) i dades de l’aplicació Zoe Covid, testifica que la coriza s’ha presentat en el 40% dels casos i s’ha convertit en el cinquè símptoma més freqüent dels afectats.