Consum

Els nous insectes comestibles que ha autoritzat l’Agència Europea de Seguretat Alimentària

L’oferta disponible passarà a quatre espècies admeses quan compti amb l’aprovació de la Comissió Europea

Els nous insectes comestibles que ha autoritzat l’Agència Europea de Seguretat Alimentària

123RF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 L’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA, per les seves sigles en anglès) ha ampliat la llista d’insectes acceptats per al consum humà, amb la inclusió de preparacions de larves d’una espècie d’escarabat, que engrosseix l’oferta a quatre espècies admeses. Un producte que ara requereix el vistiplau de la Comissió Europea per poder ser degustats.

Els insectes que compten amb l’aprovació de l’EFSA són els següents:

  • Cuc de la farina (‘Tenebrio molitor’). Va ser el primer insecte autoritzat per a consum humà a Europa, el maig de l’any passat. S’utilitza de forma sencera i dessecada en forma d’aperitiu o com a ingredient per elaborar productes alimentaris, segons l’OCU.

  • Llagosta migratòria (‘Locusta migratoria’). Espècie admesa per Brussel·les el novembre del 2021, es presenta en tres formats de consum: seca, congelada i en pols.

  • Grill domèstic (‘Acheta domesticus’). Es pot menjar com a aperitiu o com a ingredient de productes alimentaris, com congelats o pasta. L’EFSA va aprovar la seva comercialització el febrer d’aquest any.

  • Larves d’escarabat (‘Alphitobius diaperinus’). La UE ha aprovat la seva utilització en «preparacions congelades i liofilitzades (sencer o en forma de pasta o pols), que serien afegides com a ingredient en productes com barretes de cereals, pasta, anàlegs de carn i productes de fleca», destaca l’OCU. No obstant, pot causar reaccions al·lèrgiques en alguns consumidors, com ja passa amb altres espècies autoritzades.