Onada de calor

Llista | Aquests són els 275 municipis de Catalunya amb activitats limitades pel risc d’incendis

Les restriccions per l’onada de calor duraran fins al dilluns, inclòs

Llista | Aquests són els 275 municipis de Catalunya amb activitats limitades pel risc d’incendis

Lorena Sopena

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha decretat el tancament de nou massissos des de divendres fins al dilluns, inclòs, per prevenir incendis davant l’onada de calor que afecta Catalunya, i per la qual també hi haurà restriccions en 275 municipis de 20 comarques. Ho ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en roda de premsa aquest dijous juntament amb la directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat.

En concret, estaran tancats els massissos del Montgrí, el Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres (Girona), Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp (Lleida), Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Ubach (Barcelona).

En aquests massissos hi haurà controls d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra per evitar que ningú hi entri, tot i que Elena ha afegit que quan es decreten aquestes restriccions per prevenir incendis «hi ha un compliment molt notable per part dels ciutadans sense necessitat de fer avisos».

En paral·lel, els Bombers de la Generalitat han reforçat el nombre d’efectius disponibles a tots els parcs i estaran oberts tots els parcs de bombers voluntaris.

Restriccions

Els 275 municipis afectats per restriccions estan a les províncies de Barcelona, Girona –incloent les capitals– i Lleida.

En aquests pobles i ciutats queden suspeses les activitats d’educació en l’oci com acampades, rutes i activitats esportives al medi natural, que hauran de fer-se, en una població.

També estaran restringides les activitats de casals d’estiu en l’entorn de les cases de colònies, i només es podrà utilitzar l’edifici.

A més, en aquests es prohibirà utilitzar maquinària agrícola des de les 12 fins a les 18 hores, se suspenen les obres a la xarxa de carreteres i no es podran utilitzar serres radials i similars a menys de 500 metres de zones forestals ni a menys de 50 de cultius.

Llista de municipis afectats per comarques

  • Alt Empordà: Agullana, Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Cistella, Colera, Darnius, el Port de la Selva, Espolla, Garrigàs, Garriguella la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau Pont de Molins, Pontós, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent, Sescebes, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Saus, Camallera i Llampaies, Terrades, Vilajuïga, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür

  • Alt Penedès: Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Gelida, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos i Subirats 

  • Alt Urgell: Bassella, Coll de Nargó, Oliana i Peramola

  • Anoia: Argençola, Cabrera d’Anoia, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Castellolí, Copons, el Bruc, els Hostalets de Pierola, els Prats de Rei, Jorba, la Pobla de Claramunt, Masquefa, Òdena, Piera, Rubió, Sant Pere, Sallavinera, Vallbona d’Anoia i Veciana

  • Bages: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Castellnou de Bages, el Pont de Vilomara i Rocafort, Fonollosa, Gaià, Manresa, Marganell, Monistrol de Montserrat, Mura, Navarcles, Navàs, Rajadell, Sallent, Sant Feliu, Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Súria i Talamanca.

  • Baix Empordà: Begur, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Colomers, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Foixà, Forallac, Garrigoles, Jafre, la Bisbal d’Empordà, la Pera Mont-ran, Palafrugell, Palamós, Pals, Regencós, Rupià, Santa Cristina d’Aro, Torrent, Torroella de Montgrí, Ullà, Vall-llobrega i Vilopriu.

  • Baix Llobregat: Abrera, Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, el Papiol, Esparreguera, Gavà, la Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve, Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

  • Baix Penedès: Bellvei, Calafell i Cunit.

  • Barcelonès: Badalona, Barcelona i Santa Coloma de Gramenet.

  • Garraf: Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú

  • Gironès: Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Girona, Juià, Llagostera, Llambilles, Madremanya, Quart, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí, Vell, Sarrià de Ter i Viladasens. 

  • Maresme: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt.

  • Moianès: Calders, Granera, Monistrol de Calders i Santa Maria d’Oló

  • Noguera: Àger, Algerri, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, Cabanabona, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, la Baronia de Rialb, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Oliola, Os de Balaguer, Ponts, Tiurana, Vilanova de l’Aguda i Vilanova de Meià.

  • Pallars Jussà: Abella de la Conca, Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana i Sant Esteve de la Sarga.

  • Pla de l’Estany: Camós, Cornellà del Terri, Palol de Revardit i Vilademuls.

  • Segarra: Biosca, Ivorra, Massoteres, Sanaüja i Torà.

  • Solsonès: Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener, la Molsosa, Lladurs, Llobera, Navès, Olius, Pinell de Solsonès, Pinós, Riner i Solsona.

  • Vallès Occidental: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç, Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat ,Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

  • Vallès Oriental: Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Cardedeu, la Garriga, la Roca del Vallès, l’Ametlla del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

Màximes de 40 graus

Notícies relacionades

D’altra banda, Elena ha advertit que encara no hi ha previsió de quan remetrà l’onada de calor, que preveu temperatures màximes de més de 40 graus i, «el que és més greu», mínimes que superin els 20.

També s’esperen humitats relatives inferiors al 30% de dia i de nit, cosa que dificulta el treball a l’apagar incendis, ha afegit Elena, que ha assenyalat que per trobar un antecedent d’onades de calor similars cal remuntar-se a 2003 o 1987, i ha fet una crida a la prudència.

Temes:

Calor