Temperatures caniculars

Onada de calor: les alertes es concentren aquest dissabte a Cantàbria, Navarra, La Rioja, Badajoz i Saragossa

El risc extrem tindrà el seu rècord absolut a Badajoz, que registrarà una màxima de 45º, mentre a Catalunya serà de 42º

Onada de calor: les alertes es concentren aquest dissabte a Cantàbria, Navarra, La Rioja, Badajoz i Saragossa

. EFE / Salas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els avisos vermells (risc extrem) es concentren aquest dissabte a Cantàbria, Navarra, La Rioja, Badajoz i Saragossa, en una nova jornada de temperatures que han pujat significativament a bona part de la Península i les illes Balears, juntament amb intervals de vent fort a l’Estret (amb Cadis a punt d’entrar en possible risc), segons la predicció efectuada per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Serà Badajoz la que registrarà la màxima prevista al país, amb 45 ºC, seguida de Logronyo i Còrdova, totes dues amb 43 ºC. Les temperatures diürnes baixaran a Galícia i pujaran al terç nord peninsular, a Catalunya és previst que s’arribi a màximes de 42º, valors superiors als 36/38 graus a les Balears i la major part de l’interior de la Península. Se superaran els 40 graus al sud-oest, les valls de l’Ebre i el Duero i zones del Cantàbric. Quant a les mínimes, baixaran a la meitat sud-oest i pujaran al nord-est del país.

Notícies relacionades

Al llarg de la jornada, predominarà el cel poc ennuvolat en la major part del país i només s’esperen alguns intervals de núvols baixos al litoral gallec i l’àrea de l’Estret. També s’espera nuvolositat d’evolució diürna en bona part de l’interior de la meitat nord peninsular i la zona centre, sense descartar xàfecs i tempestes ocasionals, que en general deixaran poca precipitació. Són més probables a la serralada Cantàbrica, zones muntanyoses de Galícia i el nord-oest de l’altiplà Nord.

Calitja a les Canàries

A les Canàries, hi haurà intervals de núvols baixos al nord, i poc ennuvolat amb algun interval al sud. S’esperen probables calitges altes al sud-oest peninsular i les Canàries orientals, i hi pot haver boires costaneres a Galícia. Finalment, hi haurà intervals de Llevant fort a l’Estret, amb predomini de vent de component est al Cantàbric i sud de l’àrea mediterrània, alisis a les Canàries, i vent variable, en general fluix, a la resta, predominant les components est i sud, amb algunes ratxes fortes en tempestes.