Crisi del coronavirus

Els hospitals tornen al risc alt, amb l’ocupació per coronavirus superior al 10%

Sanitat ha assenyalat que l’òmicron és la dominant en aquests moments a Espanya després d’haver desplaçat la delta i recorda que les mesures de prevenció són eficaces per prevenir-la

Els hospitals tornen al risc alt, amb l’ocupació per coronavirus superior al 10%

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La corba epidemiològica de la covid desaccelera el seu ascens i, tot i que continua pujant, la incidència entre els més grans de 59 anys ho fa a un ritme menor des de divendres, fins als 1.255 casos (30 punts més), mentre que l’ocupació hospitalària continua en progressiu augment i supera el 10%.

Segons l’actualització de dades d’aquest dimarts del Ministeri de Sanitat i d’acord amb l’últim semàfor de risc covid, els hospitals espanyols tornen a risc alt, al superar el 10% d’ocupació. Aquest dimarts són 12.789 els malalts ingressats per coronavirus (709 més que divendres passat), 501 dels quals estan en ucis.

Ja hi ha més de 13 milions de contagis per covid, segons Sanitat, que xifra el total d’infeccions en 13.032.841, tot i que aquest càlcul està molt allunyat de la realitat, ja que només comptabilitza les infeccions confirmades per antigen o PCR en centres mèdics, principalment majors de 60 anys, sanitaris, sociosanitaris i persones vulnerables.

Des de l’inici de la pandèmia, la covid ha causat la mort a 108.948 persones, i en l’última setmana les comunitats han notificat a Sanitat 292 morts més.

Notícies relacionades

Respecte a les últimes variants, Sanitat ha assenyalat que l’òmicron és la dominant en aquests moments a Espanya després d’haver desplaçat la delta i recorda que les mesures de prevenció (mascareta, distància interpersonal, higiene de mans i ventilació) són eficaces per prevenir-la.

L’últim informe assenyala que des de finals de juny el percentatge d’òmicron se situa en el 100% i la variant predominant és la BA.5.

Temes:

Coronavirus