Acord territorial

Llum verda al nou model de geriàtrics, que posa fi a les macroresidències i les subjeccions

  • El Consell Territorial renova l’acord d’acreditació de centres, que proposa centres de convivència més semblants a llars, amb més personal i més habitacions individuals

Llum verda al nou model de geriàtrics, que posa fi a les macroresidències i les subjeccions
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Consell Territorial de Serveis Socials ha aprovat aquest dimarts el nou model de geriàtrics, que posa fi a les macroresidències, proposa espais més casolans, amb grups de convivència de 15 persones, més personal i més habitacions individuals, i acaba amb les polèmiques subjeccions, ja siguin físiques, mecàniques, químiques o farmacològiques.

Notícies relacionades

Es tracta de la segona vegada que el Ministeri de Drets Socials proposa a les comunitats autònomes renovar l’acord d’acreditació dels centres i entitats que presten atenció en el sistema de dependència i que data del 2008. La primera vegada va ser a finals de maig, però un bon grup d’autonomies s’hi van pronunciar en contra perquè consideraven que el Govern no proposava prou finançament, una revolució que va encapçalar el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i que van secundar diverses comunitats del PP. No obstant, en aquesta ocasió l’acord ha tirat endavant en una ajustada votació i serà, per tant, d’obligat compliment.

«Avui em sento especialment satisfeta que hàgim aconseguit un dels acords més importants d’aquesta legislatura. Un acord per millorar la qualitat de les residències i de tot el Sistema d’Atenció a la Dependència», ha manifestat la ministra de Drets Socials, Ione Belarra.