S’acabarà el 29 de juny

La preinscripció per als centres de formació d’adults comença aquest dimarts

aula-de-formaci-dadults

aula-de-formaci-dadults / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El període per a la preinscripció als centres de formació d’adults del curs 2022-23 començarà dimarts i s’acabarà el 29 de juny. Així ho ha indicat la Conselleria d’Educació, que ha afegit que el període de matriculació per als centres de formació d’adults serà del 2 al 9 de setembre.

L’educació d’adults o educació al llarg de la vida comprèn les activitats d’aprenentatge que permet que les persones adultes desenvolupin les seves capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals, segons Educació.

Catàleg d’ensenyaments

L’oferta educativa dels centres d’educació d’adults inclou l’ensenyament de la llengua catalana, castellana, anglesa i francesa. També ofereix ensenyaments amb el propòsit de facilitar l’adquisició de les competències mínimes i conceptes bàsics en tecnologies de la informació i la comunicació per desenvolupar-se en la societat actual.

Una altra de les ofertes és la de la formació instrumental, l’objectiu de la qual és aconseguir que els adults adquireixin unes competències mínimes per facilitar la seva integració i participació social, una millor convivència en l’entorn actual, la inserció laboral i el desenvolupament de la pròpia autonomia.

Educació secundària per a les persones adultes per completar els ensenyaments bàsics i obtenir el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria (GESO) és una altra de les branques que s’ofereixen.

Curs específic per a l’accés als cicles formatius de grau mitjà (CAM) o preparació per a les proves d’accés a cicles de grau mitjà i superior i a la universitat per als més grans de 25 anys és altra de les ofertes.

Requisits

Notícies relacionades

Poden accedir a l’educació d’adults les persones que han fet els 18 anys o bé els fan durant l’any natural en què inicien la formació.

També poden accedir a aquests estudis les persones que fan com a mínim els 16 anys en l’any natural que comencen la formació si tenen un contracte laboral que els impedeix assistir als centres educatius en règim ordinari o si són esportistes d’alt rendiment.