Agents rurals

L’incendi de Corbera d’Ebre supera les 200 hectàrees

L’incendi de Corbera d’Ebre supera les 200 hectàrees

Bombers

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’incendi forestal que crema a Corbera d’Ebre (Terra Alta) ja ha afectat més de 220 hectàrees i els Bombers de la Generalitat continuen treballant per apagar-lo amb mig centenar de dotacions aquest dimecres a la nit.

El potencial de l’incendi és de «milers d’hectàrees», després que les flames hagin saltat el primer eix de confinament establert pels Bombers a la carretera TV-7333, ha informat el cos d’emergències en un tuit.

L’incendi es manté actiu i la Generalitat ha demanat extremar les precaucions davant la situació de «màxima gravetat» que suposa la coincidència de diversos incendis a tot Catalunya –i en particular, el d’Artesa de Segre (Lleida)– en plena onada de calor.

Els efectius combaten les flames a la zona del Calvari. El foc ha fet focus secundaris; se n’han localitzat alguns a 50 metres del focus principal de foc.

Els Bombers han tallat la carretera TV-7333, entre la Fatarella i Vilalba dels Arcs, però les flames han superat la via.

El foc ja ha afectat un parc eòlic. El vent i les altes temperatures dificulten les tasques d’extinció.

Notícies relacionades

L’alcalde de Corbera d’Ebre, Antoni Álvarez, ha explicat en declaracions a Catalunya Informació que els camps de cultiu que hi ha en un barranc estan ajudant a evitar que les flames es propaguin amb més rapidesa, si bé van cap al cim. També ha afegit que hi ha hagut alguna explosió de bombes de la Guerra Civil que hi ha escampades pel terme municipal.

En aquests moments, les tempestes d’Aragó, que estan desplaçant vent cap a la zona de l’incendi, han complicat les tasques d’extinció.