Via saturada

Nou col·lapse a l’AP-7 per l’incendi d’un camió a Barberà del Vallès

Incendi dun camió a Barberà del Vallès.

2
Es llegeix en minuts

L’incendi d’un camió cisterna a l’AP-7 a Barberà del Vallès (Vallès Occidental, Barcelona) ha obligat a tallar l’autopista en els dos sentits de la marxa i provoca retencions de 20 quilòmetres en sentit sud fins a la Roca. Segons el Servei Català de Trànsit, l’accident s’ha produït pels volts de les set del matí i ha obligat a interrompre la circulació completament en direcció Tarragona. Els problemes seguien set hores després.

Segons alguns usuaris de la via, el vehicle s’ha incendiat a la part central de l’AP-7, al costat de la mitjana, i les flames i el fum es podien veure des de diversos quilòmetres de distància:

Algunes motos han optat per girar cua en contra direcció per evitar quedar atrapats. Molts conductors han sortit dels seus vehicles perquè el col·lapse era monumental, sense cap moviment. Segons les imatges de Trànsit, el tap que s’ha generat per les tasques dels equips d’emergència és considerable:

S’han registrat fins a 10 quilòmetres de retencions en sentit nord des del Papiol, la via ha arribat a estar tallada completament en sentit sud, amb carrils que s’anaven obrint i tancant en sentit nord en funció de les tasques dels Bombers, que han hagut de retirar el combustible de la calçada.

Les maniobres de la grua per retirar el camió cisterna accidentat han durat diverses hores i han originat talls intermitents a l’AP-7.

El conductor, il·lès

Les retencions com a conseqüència de l’accident només permeten circular per dos carrils de la via en sentit nord i arriben fins al Papiol: tot apunta que els problemes en aquesta zona del Vallès es poden allargar diverses hores fins que no es retiri el camió i es netegi l’autopista, tot això en plena hora punta.

El col·lapse viari ha afectat igualment l’autopista C-58, i ha causat cues d’uns 7 quilòmetres entre la sortida de Barcelona, al Nus de la Trinitat i Barberà, i d’uns 6 quilòmetres entre aquesta població i Sabadell en aquesta mateixa via.

Notícies relacionades

El conductor n’ha sortit il·lès després d’incendiar-se el seu vehicle, i s’hi han desplaçat sis dotacions de Bombers de la Generalitat.

Una autopista saturada

El sinistre del camió a Barberà és l’enèsim problemaque es produeix en una AP-7 saturada després de la desaparició dels peatges. Cada cap de setmana, les cues quilomètriques es repeteixen en aquesta via d’alta capacitat. Les autoritats de Trànsit es plantegen reduir la velocitat màxima permesa per minimitzar els problemes, principalment en trams com a les Terres de l’Ebre, on la sinistralitat s’ha disparat.