VIOLÈNCIA MASCLISTA

La mare de les germanes assassinades al Pakistan arriba a Barcelona: «Gràcies per deixar-me tornar»

  • Shaheen Azra agraeix a les autoritats espanyoles i al consolat del Pakistan els tràmits per poder tornar a Catalunya a una llar segura

  • Les germanes Arooj (24) i Anees (20) Abbas, residents a Terrassa, van ser assassinades pel seu germà gran, el seu oncle patern i els seus cosins, amb qui estaven casades, per haver-ne demanat el divorci

La mare de les germanes assassinades al Pakistan arriba a Barcelona: «Gràcies per deixar-me tornar»

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Esgotada, amb la mirada perduda i envoltada d’un núvol de flaixos. Així ha arribat a l’aeroport del Prat la mare de les dues germanes residents a Terrassa que van ser assassinades al Pakistan per haver demanat divorci del matrimoni amb els seus cosins paterns. «Estic molt agraïda a la policia, a les autoritats, al cònsol del Pakistan i a Barcelona per ajudar-me a tornar a aquesta ciutat», ha dit Shaheen Azra a l’arribar a la terminal T-1 de l’aeroport, amb l’ajuda d’una intèrpret consular. Ha arribat acompanyada del seu fill petit, R. F. Abbas, de 13 anys, i amb un fort desplegament policial.

«Està molt traumatitzada, ha sigut un viatge dur i demanem privacitat per a ella i per a la seva família», ha dit el cònsol del Pakistan a Barcelona, Mirza Salman, que ha acompanyat Azra des que ha aterrat a Catalunya. La dona amb prou feines aixecava el cap. Coberta amb un hijab blanc, només assentia amb el cap mentre el cònsol feia una breu declaració davant els mitjans. «La policia del Pakistan té bones evidències de l’assassinat, esperem a veure com avança la investigació, però la pena mínima és de 25 anys», ha insistit el cònsol.

La mare ha volgut parlar davant la premsa, però ràpidament ha sigut retirada dels flaixos a petició del consolat. ¿Creu que s’ha fet justícia? Una pregunta dels periodistes que quedarà en suspens. La dona, que només ha parlat en urdú, s’ha limitat a negar amb el cap. La dona s’ha limitat a donar les gràcies per deixar-la tornar, ja que, al ser reagrupada pel seu marit i disposar de permís de residència i feina a Espanya, passava algunes temporades a Catalunya. Al darrere l’esperava el seu fill petit, de 13 anys, amb unes ulleres de sol, uns pantalons texans i unes vambes, traginant el carro amb les maletes.

Desplegament policial

Notícies relacionades

Desplegament policialPocs minuts després, Azra ha sigut traslladada a una zona segura de l’aeroport, acompanyada d’almenys dos agents de la Policia Nacional i dos més dels Mossos d’Esquadra, a més d’un part de policies de paisà. «No ens han avisat que venia aquesta dona», es queixaven fonts de seguretat de l’aeroport, que van afirmar que se n’havien assabentat a través de la premsa.

Durant el dia d’avui, Azra i el seu fill seran traslladats a un pis de protecció de víctimes a la ciutat de Barcelona, segons ha dit el cònsol del Pakistan. Una estada que la dona va reclamar dijous, quan va comparèixer davant dels Mossos d’Esquadra a través d’una videoconferència. Amagada en un hotel d’Islamabad després de presenciar l’assassinat de les seves filles, temia per la seva vida i per la del seu fill. Enrere queden els cadàvers de les seves filles, enterrades dissabte passat al país asiàtic, i els sis familiars arrestats per la policia pakistanesa, entre els quals hi ha el primogènit dels Abbas.