Investigació oberta

Un sabotatge causa retards a l’AVE Barcelona-Figueres

  • Desconeguts han perpetrat tres actes vandàlics en diferents punts de la línia d’alta velocitat

ave

ave / Jordi Ribot Punti/ICONNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres actes vandàlics perpetrats aquesta nit en tres trams de la línia d’alta velocitat que transcorre per la província de Girona provoquen aquest diumenge retards d’una hora als AVE que connecten amb la capital gironina i França, segons han informat fonts del gestor d’infraestructures ADIF i de Renfe. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre aquests actes vandàlics, segons fonts de la policia autonòmica.

Fonts d’ADIF han assenyalat a Efe que els actes «de sabotatge» es van registrar en un espai de 20 minuts en tres punts diferents de la línia de l’AVE Barcelona-Figueres i van consistir en la crema de canaletes de la xarxa de cablatge del sistema de senyalització dels trens, que va quedar amb «greument afectada».

Les mateixes fonts han explicat que el primer dels actes vandàlics va ocórrer a les 00.03 hores en el tram comprès entre Riudellots i Vilobí, i el segon, cinc minuts després, a les 00:08 hores, entre Vilobí i l’entrada a la capital de Girona. En aquests trams, han indicat, els danys van ser ocasionats per fogueres que van afectar les dues vies de l’AVE. A les 00.20 hores es va detectar un altre sabotatge en un tram de 24 quilòmetres, entre Girona i Vilademuls, on els danys van afectar una de les dues vies de l’AVE.

Danys en reparació

A conseqüència d’aquests actes, han dit des de Renfe, els trens d’alta velocitat que circulen entre Barcelona, Girona i Figueres-Vilafant pateixen demores de fins a 60 minuts. Els operaris d’ADIF, han indicat fonts del gestor, «esperen restablir totalment el servei en les dues vies durant el dia», tot i que anirà obrint al servei els trams a mesura que es reparin els danys.

Notícies relacionades

El gestor ferroviari, a més, prepara la interposició d’una denúncia davant els Mossos «per danys a la infraestructura i a l’explotació ferroviària».

Fonts dels Mossos, per la seva part, han informat que a mitjanit van ser alertats per ADIF de la presència de fogueres i cremes en la línia i que «hi ha oberta una investigació» sobre aquests successos.

Temes:

Trens Figueres AVE