Incident ferroviari

La línia de l’AVE Madrid-Barcelona interrompuda per un despreniment a la catenària

Un tren de l’operador Ouigo, de baix cost, es troba detingut a la província de Saragossa a conseqüència de l’avaria

La línia de l’AVE Madrid-Barcelona interrompuda per un despreniment a la catenària
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La circulació de trens en la línia d’alta velocitat Madrid-Saragossa-Barcelona es troba interrompuda a causa del despreniment de la catenària, segons han indicat aquest dissabte fonts de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif). Des de les 14:55 hores, un tren de llarga distància de l’operador ferroviari de baix cost Ouigo, que feia el trajecte des de l’estació Puerta d’Atocha a Barcelona es manté detingut entre les localitats d’Ariza i Alhama d’Aragó, a la província de Saragossa, a conseqüència de l’avaria.

Notícies relacionades

La incidència afecta tots els trens de la línia d’alta velocitat Madrid-Saragossa-Barcelona i els trens de llarga distància de l’AVE Marsella-Puerta d’Atocha. De moment, es desconeixen les causes que han ocasionat el despreniment de la catenària (la línia que subministra electricitat al tren) ni quan estarà resolta, tot i que fonts d’Adif han dit que s’hi està treballant. Per la seva part, fonts de Renfe han indicat que per als viatgers dels seus trens afectats per la interrupció de la circulació està gestionant un servei alternatiu per carretera.

A més, Renfe permet els canvis i anul·lacions sense cost, i manté el compromís voluntari de puntualitat, que contempla la devolució del preu del bitllet en percentatges que poden arribar fins al 100%.