On Catalunya

10 graus més

Una onada de calor insòlita asfixia Catalunya aquest cap de setmana

¿Quines zones de Catalunya tindran les temperatures més altes pel pic de calor africana?

Aquestes zones d’Espanya registraran més de 40 graus aquest cap de setmana

Pic de calor africana a Barcelona: protegeix-te’n en aquests ‘refugis metropolitans’

Les temperatures es dispararan de manera excepcional per aquestes dates

Una onada de calor insòlita asfixia Catalunya aquest cap de setmana

JORDI V. POU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Calor. Tòrrida. Extrema. Digna d’un 21 de juliol i no d’un 21 de maig. Les temperatures s’han disparat aquest dissabte a la península de forma inusual per aquestes dates. No hi ha municipi ni comarca de Catalunya que se’n salvi: l’onada d’aire africà asfixia el territori i els termòmetres pujaran avui fins als 38 graus en alguns punts de Ponent. Aquests registres excepcionals disparen les dades històriques: diumenge, les temperatures màximes seran 10 graus més altes que la mitjana climàtica.

La Generalitat va activar dijous una alerta per temperatures màximes extremes a les comarques occidentals de la depressió central. És l’avís més primerenc que es transmet a Catalunya en els últims 10 anys.

Notícies relacionades

El mercuri batrà rècords a Lleida, concretament al Pla d’Urgell, Urgell, Segrià, Noguera i Garrigues. Però el pic de calor africana també es deixarà notar a la província de Barcelona. Tant que els grans municipis metropolitans com l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi de Llobregat ja han activat els refugis climàtics.

La Conselleria de Salut i Protecció Civil de la Generalitat han demanat extremar les precaucions davant l’onada de calor africana i han elaborat una sèrie de recomanacions als ciutadans per afrontar-la amb seguretat.