10 graus més

Una onada de calor insòlita asfixia Catalunya aquest cap de setmana

Les temperatures es dispararan de manera excepcional per aquestes dates

  • ¿Quines zones de Catalunya tindran les temperatures més altes pel pic de calor africana?

  • Aquestes zones d’Espanya registraran més de 40 graus aquest cap de setmana

  • Pic de calor africana a Barcelona: protegeix-te’n en aquests ‘refugis metropolitans’

Una onada de calor insòlita asfixia Catalunya aquest cap de setmana

JORDI V. POU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Calor. Tòrrida. Extrema. Digna d’un 21 de juliol i no d’un 21 de maig. Les temperatures s’han disparat aquest dissabte a la península de forma inusual per aquestes dates. No hi ha municipi ni comarca de Catalunya que se’n salvi: l’onada d’aire africà asfixia el territori i els termòmetres pujaran avui fins als 38 graus en alguns punts de Ponent. Aquests registres excepcionals disparen les dades històriques: diumenge, les temperatures màximes seran 10 graus més altes que la mitjana climàtica.

La Generalitat va activar dijous una alerta per temperatures màximes extremes a les comarques occidentals de la depressió central. És l’avís més primerenc que es transmet a Catalunya en els últims 10 anys.

Notícies relacionades

El mercuri batrà rècords a Lleida, concretament al Pla d’Urgell, Urgell, Segrià, Noguera i Garrigues. Però el pic de calor africana també es deixarà notar a la província de Barcelona. Tant que els grans municipis metropolitans com l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi de Llobregat ja han activat els refugis climàtics.

La Conselleria de Salut i Protecció Civil de la Generalitat han demanat extremar les precaucions davant l’onada de calor africana i han elaborat una sèrie de recomanacions als ciutadans per afrontar-la amb seguretat.