Sisme

Un terratrèmol de 5 graus es deixa sentir a Melilla, Màlaga, Granada, Almeria i Jaén

El sisme, amb epicentre al mar d’Alborán, s’ha notat amb més intensitat a la ciutat autònoma

Un terratrèmol de 5 graus es deixa sentir a Melilla, Màlaga, Granada, Almeria i Jaén
1
Es llegeix en minuts

Un terratrèmol de magnitud 5 amb epicentre al sud del mar d’Alborán s’ha deixat sentir d’una manera molt notable a Melilla, i amb menys intensitat a tota la costa d’Andalusia oriental i altres províncies de l’interior d’aquesta comunitat.

El terratrèmol, segons la informació facilitada per l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), s’ha registrat a les 14.35 hores a 8 quilòmetres de profunditat i la tremolor s’ha prolongat durant diversos segons, al principi de forma més lleu, tot i que ha anat en augment.

L’IGN informa que s’ha deixat sentir a més de Melilla, en més d’una quinzena de localitats malaguenyes, entre elles la capital i les costaneres de Fuengirola, Marbella, Torremolinos, així com en alguns municipis de Granada, Almeria i Jaén.

Emergències 112 Andalusia ha informat que no consten danys personals a conseqüència del terratrèmol, pel qual ha rebut sis trucades, totes a la província de Màlaga.

Notícies relacionades

Després d’aquesta tremolor s’han registrat diverses rèpliques de certa importància, concretament una de magnitud 3,6 a les 14.43 hores; una altra de 3,2 a les 14.46 i una altra de 3,1 a les 15.01 hores.

Melilla va patir a la matinada del 25 de gener del 2016 un fort terratrèmol, de magnitud 6,3, amb epicentre al mar d’Alborán que va provocar nombrosos danys en immobles públics i privats, a més de prop d’una trentena de ferits. 

Temes:

Terratrèmols