L’educació a Catalunya

Estudiants s’encadenen davant la Delegació del Govern contra la sentència del TSJC sobre el 25%

  • Els Mossos han desallotjat la zona cap a les 12.00 hores sense incidents

Estudiants s’encadenen davant la Delegació del Govern contra la sentència del TSJC sobre el 25%

JOAN MATEU PARRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’un centenar d’estudiants s’han plantat a primera hora d’aquest dilluns davant la Delegació del Govern a Barcelona en protesta per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir un 25% de classes en castellà a totes les escoles de Catalunya en el termini de 15 dies. Quatre dels joves s’han encadenat a les portes de l’edifici en una acció organitzada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i per la Coordinadora d’Assamblees Interuniversitàries (CAI). «Ens plantem en defensa d’una educació pública i plenament en català, perquè continua sent legítim i necessari», han assenyalat.

«És urgent un model d’immersió lingüística que asseguri i blindi l’ús social del català. Si no aprenem en català, aquesta llengua deixarà de ser utilitzada en la resta d’àmbits de la nostra vida», han argumentat. El SEPC ha carregat contra ERC sense esmentar explícitament aquesta formació, al·ludint als acords amb el Govern espanyol:  «Els mateixos que diuen lluitar pel català fan política pactant amb l’espanyolisme, i condemnen la nostra llengua a la desaparició. ¡No sou dignes de la nostra llengua ni del nostre poble!».

Els estudiants acusen l’Estat de ser «l’autèntic culpable» de la situació del català i adverteixen que no obeiran «les imposicions de l’Estat», entre les quals la sentència del TSJC. «Només a partir de l’organització podrem garantir el futur que necessita la nostra llengua. ¡Desobeïm!», han clamat.

Notícies relacionades

Cap a les 12.00 hores, efectius dels Mossos han començat a desallotjar els manifestants. El desallotjament s’ha produït sense incidents. S’espera que ben aviat es pugui tornar a circular pel carrer de Mallorca, que ha estat tallat en aquest tram tot el matí.

Aquest dissabte, el SEPC va ser un dels convocants de la manifestació en defensa de l’escola pública en català, en què van participar un miler de persones.