Conflicte a Catalunya

Educació planeja enviar una instrucció a les escoles sobre la sentència del TSJC i el castellà

  • Cambray prendrà la decisió després d’escoltar les direccions de centres i Som Escola

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

El Departament d’Educació es planteja enviar una instrucció a les direccions dels centres educatius de Catalunya en la qual donaran indicacions clares de com han d’actuar davant la resolutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha donat 15 dies a la Conselleria perquè les escoles comencin a impartir el 25% de les classes en castellà. Així ho ha avançat el conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, aquest dijous en declaracions a ‘Els matins de TV-3.

«Parlarem amb tothom i analitzarem la situació. És molt probable que acabem enviant una instrucció si aquesta és la millor manera de protegir les decisions dels nostres centres educatius», ha assenyalat. «La màxima prioritat és protegir les direccions dels centres», ha afegit. No ha volgut avançar el conseller quines seran aquestes instruccions. «Veurem quina és la millor fórmula».

Cambray ha explicat que prendrà la decisió després de parlar amb els afectats. Aquest dijous es reuneix amb direccions de centres i divendres, amb Som Escola. En funció d’aquestes trobades, el Departament prendrà una decisió.

Notícies relacionades

De fet, aquests dies, després de conèixer-se la resolutòria, han sigut molts els directors de centres i professors que han reclamat a Cambray instruccions clares sobre què s’ha de fer. En les seves declaracions als mitjans, el conseller ha insistit a transmetre’ls «calma» i que «continuïn treballant com fins ara». «No canvia res», els ha assegurat.

Paraules que no tranquil·litzen gaires directors, que tenen presents les conseqüències personals que pot tenir incomplir una sentència judicial. És per això que reclamen al Govern un paraigua jurídic. Respecte a això, Cambray ha assegurat que ell personalment assumirà totes les responsabilitats davant el TSJC.