Igualtat

Calviño justifica el seu rebuig de posar en una foto amb empresaris: «A les dones se’ns ha d’escoltar»

  • La negativa no és «un gest aïllat», sinó que forma part d’«una convicció profundament feminista», assegura

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha justificat aquest dijous el seu rebuig de posar en una foto amb empresaris després de participar en l’esdeveniment Madrid Leaders Forum aquest dimecres.

«Les dones no només hem d’estar, se’ns ha de veure i se’ns ha d’escoltar i jo sempre que he tingut ocasió, he influït i he mirat de millorar la visibilitat de les dones en el pla nacional, però també en esdeveniments i fòrums internacionals», ha assenyalat en una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press.

Segons ha indicat Calviño, el succeït aquest dimecres en un esdeveniment sobre lideratge empresarial no és «un gest aïllat», sinó que forma part d’«una convicció profundament feminista» que, tal com ha assegurat, està desplegant durant tota la seva carrera.

Notícies relacionades

Tot i que la vicepresidenta reconeix que hi ha vegades que «és absolutament impossible» poder negar-se a posar en una foto «per temes institucionals», admet que «sempre» que pot intenta «donar veu i imatge a les dones».

«Jo mai busco polèmica, però estic veient que està tenint un recorregut i una transcendència important. Per a mi és un símptoma que és un tema que ens hem de prendre seriosament i que jo espero pugui portar-nos a una igualtat de gènere més gran, que és fonamental des del punt de vista del bon funcionament de les nostres societats, del punt de vista de la justícia, però que és també fonamental des del punt de vista econòmic», ha explicat. «Perquè no podem invisibilitzar el 50% de la nostra població», conclou.