Conflicte educatiu

Més vagues de professors a Catalunya: aquestes són les dates d’una fi de curs agitada

  • Les aturades del 17 i del 2 seran parcials, de 08.00 a 10.00 del matí

  • Els convocants no descarten protestes més contundents de cara a final de curs

Més vagues de professors a Catalunya: aquestes són les dates d’una fi de curs agitada

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Els sindicats de professors de Catalunya mantenen el pols amb el Departament d’Educació i han convocat quatre noves jornades de vaga a les escoles de primària i secundària per als mesos de maig i juny. Les aturades seran els dies 17 i 25 de maig i 2 i 9 de juny, segons han anunciat aquest dijous en una roda de premsa conjunta davant la seu del Departament de Treball.

La novetat és que les vagues del 17 de maig i el 2 de juny seran parcials, de 08.00 a 10.00 hores. Després d’aquesta aturada de dues hores, els docents tornaran a reprendre l’activitat a les aules. En canvi, les vagues del 25 de maig i el 9 de juny seran de tota la jornada escolar.

Notícies relacionades

De moment els set sindicats convocants (Ustec, Intersindical, Aspepc, CCOO, UGT, CGT i Soc) han descartat la proposta d’Aspepc de convocar una vaga indefinida a partir del 13 de juny. No obstant, la mantenen sobre la taula en funció de la resposta del professorat a aquestes quatre jornades de vaga. «Si el professorat hi respon i surt al carrer, no descartem accions més contundents», ha assenyalat Lorena Martínez, representant de la UGT.

Educació va donar per trencades les negociacions amb els sindicats el 26 d’abril després que rebutgessin la seva última proposta, que era recuperar l’hora lectiva a primària aquest setembre, i deixar l’hora lectiva de secundària per al curs 2023-24. Els sindicats reclamen que tot el professorat, de primària i secundària, recuperi l’hora lectiva aquest curs vinent, una cosa que Educació veu inviable econòmicament i tècnicament. Iolanda Segura, portaveu de la Ustec, ha assegurat que si la conselleria es mou en aquest sentit, els sindicats acceptaran negociar la resta de reivindicacions.