Termini obert

T’estiu molt 2022: ¿Com inscriure’s a les activitats d’estiu per a nens i adolescents a Barcelona?

La campanya garanteix la inclusió i compta amb una programació que engloba el vessant lúdic, esportiu i sociocultural

  • Colònies d’estiu a Catalunya: inscripcions obertes i com sol·licitar-les

T’estiu molt 2022: ¿Com inscriure’s a les activitats d’estiu per a nens i adolescents a Barcelona?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Engega la campanya de vacances d’estiu amb un programa de l’Ajuntament de Barcelona que cada any ofereix més d’un miler d’activitats educatives i estimulants perquè els nens i nenes i adolescents de la ciutat disfrutin del període de vacances. Hi ha més de 314.000 places on escollir, en diferents entorns i per a nens d’entre 1 i 17 anys, consulta aquí totes les activitats disponibles.

La data d’inici de les inscripcions va començar dissabte 23 d’abril i es poden fer a través de mitjans telemàtics (web, telèfon, SMS, correu electrònic) i presencials. Per formalitzar la inscripció, s’ha de consultar el procediment a l’entitat organitzadora a través de les dades de contacte que hi ha a la pàgina web per a cada activitat.

Sol·licitud de beques

Gràcies al suport econòmic i de recursos humans de l’ajuntament, el programa facilita l’accés a les activitats a aquelles famílies i menors que, per motius econòmics o personals d’inclusió, necessiten atenció especial per accedir a les activitats. 

El període de sol·licitud de les beques també ha iniciat i estarà obert fins al 23 de maig. Ha de fer-se de manera telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona i totes aquelles persones que vulguin demanar l’ajuda hauran de fer primer la inscripció a l’activitat escollida.

En el cas de les persones que facin una inscripció i també sol·licitin una beca, no hauran d’abonar cap import a l’entitat que organitza l’activitat fins que l’ajuntament comuniqui a les persones sol·licitadores la resolució de la beca i l’import corresponent. La beca serà de com a màxim una activitat per nen.

Convivència i companyerisme

Convivència i companyerismeTotes les activitats que formen part de la campanya garanteixen la inclusió de tots els nens comptant amb una programació i els mitjans tècnics i humans adequats per a la seva participació amb independència que puguin presentar o no alguna discapacitat. 

L’entitat organitzadora de l’activitat podrà sol·licitar a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) el reforç de l’equip de monitors per atendre aquells nens i nenes que presentin especials dificultats.

Notícies relacionades

La campanya està coordinada per l’Ajuntament de Barcelona i és iniciativa de les associacions i organitzacions que treballen al sector de l’oci educatiu a la ciutat.

Mitjançant les diverses activitats que engloben tant el vessant lúdic com l’esportiu i el sociocultural, es transmeten els valors de la convivència i el companyerisme disfrutant del temps de vacances de manera divertida i segura. Alhora, s’afavoreix la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies.