Augment del virus

Argimon veu «probable» una setena onada de la covid

El conseller diu que no es pot predir ni «quan» ni de «quina virulència»

2
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, veu «probable» que hi hagi una setena onada de la covid-19, però adverteix que no es pot predir ni «quan» es produirà ni de «quina virulència» serà, que depèn de quina sigui la variant dominant i com es comporti.

En una atenció als mitjans a Granollers, Argimon ha apostat per continuar «normalitzant la vida quotidiana» alhora que es manté la vigilància del virus.

En aquest sentit, creu que el nombre de casos «no és el més important» a l’hora de monitoritzar la situació actual, sinó la seva gravetat i la «repercussió» que tenen a les plantes i a les ucis dels hospitals.

El conseller avisa que la pandèmia «està donant una treva, però és aquí», i diu que encara queden molts aspectes per conèixer del virus.

Augment del virus

Catalunya està registrant un augment de casos en els últims dies, ara que pràcticament ja no queden mesures –la mascareta només és obligatòria en el transport i en els centres de salut o residències–. Així ho mostra l’actualització de dades de la covid-19, tot i que ara no es realitzen proves a la població general, per la qual cosa la lectura dels indicadors no pot ser com fa uns mesos.

També ho certifica el grup d’investigació BIOCOMSC de la UPC. Un dels seus investigadors, Enric Álvarez, ha constat en l’ACN que des de fa diverses setmanes hi ha un augment de casos i d’hospitalitzacions aurgències o planta que de moment no es nota a les ucis. Ara hi ha 940 pacients ingressats a planta per covid-19 i 31 a les ucis, un número que es manté estable en els últims dies.

Menys ucis

Notícies relacionades

Preguntat per aquesta situació, el conseller va afirmar que és «molt important» estar atents als pacients més greus i crítics i va assenyalar que el nombre de persones a les ucis es manté estable en els últims dies. Argimon ha recalcat que s’ha de vigilar dia a dia l’evolució de la pandèmia a través del sistema sentinella que estan implementant.

El titular de Salut ha recordat que la pandèmia no ha acabat i que s’ha de veure què passa en els pròxims mesos, sobretot a partir de la tardor, ja que el coronavirus és un virus estacional.