Sentència a Saragossa

Interior, condemnat per no pagar bé a un policia antiavalots de Saragossa

L’agent va assumir la responsabilitat de ser al capdavant del seu equip

Entrenament d’agents antiavalots de la policia a La Enira de Linares (Jaén), el gener del 2012.

Entrenament d’agents antiavalots de la policia a La Enira de Linares (Jaén), el gener del 2012. / EFE (ARXIU)

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA) acaba de condemnar la Direcció General de la Policia, que depèn del Ministeri de l’Interior, per tenir un agent al capdavant d’un dels subgrups dels antiavalots a Saragossa sense cobrar com a cap d’equip. 

Així, la sala contenciosa administrativa del TSJA dona la raó a l’agent que va interposar una demanda, a través de l’advocat Marco Antonio Navarro, en representació del sindicat Jupol.

Els magistrats entenen que el denunciant va exercir aquest càrrec al capdavant d’un dels grups que constitueixen la Unitat d’Intervenció de la Policia Nacional (UIP) a Saragossa, «no de manera esporàdica, ocasional o en funcions i actuacions aïllades i determinades». 

De fet, el seu mateix cap, l’inspector en cap de la UIP, va reconèixer que des del 4 de novembre del 2013 ha prestat serveis, i continua prestant-los, propis de la categoria d’oficial de policia, com a cap d’equip en aquesta unitat, cosa que evidencia que «no és un acompliment merament ocasional o esporàdic». 

Notícies relacionades

D’aquesta manera, tindrà dret a les retribucions complementàries corresponents al càrrec, i s’hi haurà d’incloure sense distinció el complement específic (components singular i general), tot i que el general es fixi en funció de la categoria, del grup o de l’escala a què pertanyi el funcionari.

«No és aquesta raó, sinó el caràcter del concepte el que dona dret a percebre’l, o el que és el mateix, es té dret a cobrar-lo per estar assignat al lloc de treball ocupat, tot i que la seva quantia es fixi en funció de la categoria del funcionari», afirma el TSJA en la seva sentència.