Trampa informàtica

Alerten d’una estafa en la qual demanen pagar una multa falsa de la DGT

Els estafadors utilitzen aquest tipus de mètodes en època de vacances, ja que és quan més desplaçaments es realitzen

Alerten d’una estafa en la qual demanen pagar una multa falsa de la DGT
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si rebeu un ‘e-mail’ que diu ser de la Direcció General de Trànsit (DGT), aneu amb compte. La Guàrdia Civil ha advertit d’un nou tipus d’estafa relacionada amb una falsa multa de trànsit.

Els estafadors utilitzen una campanya de correus electrònics (conegut com a mètode ‘phishing’) amb el qual suplanten la DGT. Amb el logo d’aquesta entitat i del Ministeri d’Interior, envien missatge en el qual es pot llegir: «Tens una multa pendent», i a continuació afegeixen un enllaç que porta a la suposada notificació.

Notícies relacionades

Quan la víctima fa clic en aquest enllaç, se li descarrega un ‘codi maliciós’ al dispositiu. És a dir, un programa maligne que pot robar dades personals o financeres. D’aquesta manera, els estafadors poden tenir accés a noms d’usuaris i contrasenyes per accedir a tota mena de plataformes i xarxes socials, així com a la web del banc.

Els estafadors solen utilitzar aquest tipus de mètodes en èpoques de vacances, com és el cas d’aquesta Setmana Santa, ja que és comú que les persones realitzin desplaçaments amb els seus vehicles en aquestes dates.